Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

CLAMOX LC -INTRAMAMAR LACTATIE

Cod: CLAMLC

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI CLAMOX LC Suspensie intramamara pentru bovine (vaci in lactatie). DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTI O seringa (3g) conține Substanță activă: Amoxicil...

Pachete care contin acest produs:
CLAMOX LC PROMO 10+1 GRATIS

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
CLAMOX LC

Suspensie intramamara pentru bovine (vaci in lactatie).

DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTI
O seringa (3g) conține
Substanță activă:
Amoxicilină 200 mg (sub forma de amoxicilină trihidrat );
Acid clavulanic 50 mg ( sub forma de clavulanat de potasiu);
Prednisolon 10 mg.

SPECII ȚINTĂ
Bovine (vaci in lactație).

INDICAȚII
Pentru tratament in cazurile clinice de mastite, inclusiv in cazurile asociate cu infecții ale următorilor agenți patogeni importanți:
Stafilococi (inclusiv tulpinile producătoare de beta-lactamaze).
Streptococi (inclusiv S. agalactiae, S. Dysgalactiae si S. uberis).
Escherichia coli(inclusiv tulpinile producătoare de beta-lactamaze).

CONTRAINDICAȚII
A nu se folosi la animalele cunoscute cu hipersensibilitate la antibiotice beta-lactamice.

REACȚII ADVERSE
Nu se cunosc.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
Conținutul unei seringi trebuie infuzat în fiecare sfert afectat la nivelul canalului și sfincterului mamelonar, imediat după mulgerea completă a sfertului, la interval de 12 ore timp de 3 mulsori consecutive. În cursul tratamentului, evoluția clinică trebuie evaluată de medicul veterinar. În cazurile infecțiilor cauzate de Staphyloccocus aureus, poate fi nevoie de o durata mai mare de tratament. De aceea durata totala a tratamentului poate fi lăsata la decizia medicului veterinar, dar trebuie sa fie îndeajuns de lunga pentru a asigura rezoluția completa a afecțiunii bacteriene..

ATENȚIONĂRI / RECOMANDĂRI PENTRU ADMINISTRAREA CORECTĂ
Înainte ca infuzia să fie efectuată, mamelonul trebuie să fie curățat și dezinfectat.

TIMP DE AȘTEPTARE
Carne si organe: 7 zile.
Lapte: 84 de ore. 

La vacile mulse de două ori pe zi, laptele destinat consumului uman poate fi dat în consum la a 7-a mulsoare după ultimul tratament. În situația oricărei alte rutine de muls, laptele poate fi dat pentru consumul uman numai după aceeași perioadă de la ultimul tratament (ex. mulsori de 3 ori pe zi, laptele poate fi dat pentru consumul uman la a 11-a mulsoare).

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se păstra la temperaturi mai mari de 250 C.
A se păstra la loc uscat.

ATENȚIONARE (ATENȚIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)
Produsul trebuie utilizat numai pentru tratamentul mastitei clinice.
Utilizarea produsului trebuie efectuata pe baza informațiilor epidemiologice referitoare la susceptibilitatea bacteriei țintă si luându-se in considerare politicile antimicrobiene oficiale si locale.
Evitați folosirea produsului in efectivele unde nu au fost izolate tulpini de stafilococi producătoare de beta-lactamaze. Utilizarea nepotrivita a produsului poate mari incidenta bateriilor rezistente la antibiotice beta-lactamice si poate scădea eficacitatea tratamentului cu antibiotice beta-lactamice, datorita potențialului de rezistenta încrucișată.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU PERSONALUL CARE ADMINISTREAZĂ PRODUSUL
Penicilinele si cefalosporinele pot produce reacții de hipersensibilitate (alergie) după autoinjectare, inhalare, ingerare sau contact cutanat. Hipersensibilitatea la peniciline poate fi asociată cu sensibilitatea încrucișată fata de cefalosporine si invers. Ocazional, reacțiile alergice la aceste substanțe pot fi grave.
Nu se va manipula acest produs daca cunoașteți ca sunteți o persoana sensibila sau ați fost avertizat sa nu manipulați astfel de preparate.
Se va manipula acest produs cu mare atenție pentru a preveni expunerea prin asigurarea tuturor masurilor de precauție.
Daca apar simptome ca urmare a expunerii la acest produs, cum ar fi: mâncărimi ale pielii, trebuie sa faceți imediat un consult medical si sa prezentați medicului acest avertisment. Umflarea fetei, buzelor sau ochilor sau dificultăți in respirație sunt simptome mult mai serioase si necesita îngrijire medicala imediata. Spălați mâinile după utilizarea acestui produs.

UTILIZAREA ÎN PERIOADA DE GESTAȚIE, LACTAȚIE 
Nu se impun precauții speciale.

INTERACȚIUNI CU ALTE PRODUSE MEDICINALE SAU ALTE FORME DE INTERACȚIUNE
Nu se cunosc.

INCOMPATIBILITĂȚI
In lipsa studiilor de compatibilitate acest produs medicinal nu se va amesteca cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR, DUPĂ CAZ.
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unui astfel de produs trebuie eliminat în conformitate cu cerințele locale. Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.

MOD DE PREZENTARE/AMBALAJ
Seringi din polietilena de densitate joasa culoare alba.

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro