Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

KERASEAL SG REPAUS MAMAR

Cod: KERASE

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI KERASEAL Suspensie intramamara pentru vaci de lapte in perioada de repaus mamar. COMPOZIȚIE: O seringa conține 4 g  KERASEAL. Substanță activă: subnitrat de bism...

Pachete care contin acest produs:
KERASEAL (REPAUS MAMAR) PROMO 10+1 GRATIS

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
KERASEAL

Suspensie intramamara pentru vaci de lapte in perioada de repaus mamar.

DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE
O seringa conține 4 g  KERASEAL.

Substanță activă:
Subnitrat de bismuth 65%.

SPECII ȚINTĂ
Bovine (vaci de lapte).

INDICAȚII
Indicații pentru utilizare cu specificarea speciilor țintă:
Este indicat pentru prevenirea de noi infecții intra mamare pe parcursul perioadei de repaus mamar. Se recomandă a fi utilizat ca parte a unei abordări de turma pentru managementul vacilor in repaus mamar si pentru controlul mastitelor.
La vacile considerate indemne la mastita subclinical, Keraseal poate fi utilizat in perioada de repaus mamar.
Alte animale ar trebui sa fie monitorizate in conformitate cu un plan de control al mastitei, aprobat sub supravegherea medicului veterinar.
Selecția bovinelor pentru tratamentul cu Keraseal trebuie sa se bazeze pe o investigatie prealabila a medicului veterinar.
Ca metoda de ghidare, atunci când numaratoarea de celule individuale este disponibila, vacile care au o medie a numărului de celule mai mica de 200.000 /ml, înainte de repausul mamar, pot fi tratate cu Keraseal. O creștere ușoară a numărului de celule in ultimele 4 săptămâni înainte de repausul mamar este normal si poate fi ignorata.

CONTRAINDICAȚII
Nu folosiți produsul singur la vacile cu mastite subclinice in perioada de repaus mamar.
Nu folosiți la vacile cu mastite clinice in perioada de repaus mamar.
Nu folosiți la vacile in lactație. Daca este folosit accidental la o vaca in lactație, se observa o creștere tranzitorie ( de 2 ori) a celulelor somatice. Intr-un astfel de caz se curata produsul manual si nu sunt necesare precauții suplimentare.
Nu administrați nici un alt produs intramamar după administrarea de Keraseal.

REACȚII ADVERSE
Daca observați reacții grave sau alte efecte secundare care nu sunt menționate in acest prospect, va rugam informați medical veterinar.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
Dozaj si administrare:
Numai pentru infuzie intramamară.

Doza:
Infuzați conținutul unei seringi de Keraseal in fiecare sfert mamar imediat după ultima mulsoare ( la repaus mamar).
Nu masați mamelonul sau ugerul după infuzarea produsului.

Administrare:
 - Trebuie avut grija sa nu se introducă germeni patogeni in mamelon. Este important sa se respecte o tehnica stricta aseptica pentru administrarea de Keraseal, deoarece produsul nu are activitate antimicrobiană.
 - Toate mameloanele trebuie dezinfectate cu atenție înainte de infuzare Keraseal. Asigurați-va destul timp pentru a trata fiecare animal in parte. Nu combinați aceasta practica cu alte activități  zootehnice.
 - Asigurați-va ca animalele sunt imobilizate in mod corespunzător in condiții de igiena. Păstrați seringile curate si NU le introduceți in apa.
 - Ar trebui folosita o pereche de mănuși de unica folosință pentru tratamentul fiecărui animal in parte.
 - Începeți cu mamelonul vizibil curat si uscat. Daca mameloanele sunt vizibil murdare, curățați mizeria din jurul lor, cu prosoape de hârtie de unica folosință umede si uscați bine.
 - Înmuiați mamelonul si lăsați sa acționeze timp de 30 de secunde, apoi ștergeți fiecare mamelon cu șervetele de unica folosință, pana ce este complet uscat. Evacuați laptele într-o cana si apoi aruncați-l.
 - Dezinfectați cu atenție toata suprafața mamelonului cu un șervețel înmuiat in alcool sau spirt. Studiile indica cel mai eficient mod de curățare ca fiind folosirea unor tampoane preparate recent din bumbac înmuiate in spirt medicinal ( sau echivalentul spirtului).
 - 
Scoateți capacul tubului intramamar, având grija sa nu atingeți duza. Infuzați conținutul seringii in mamelon, evitând contaminarea acestuia. Infuzați mameloanele in ordinea inversa curățării, de exemplu: tratati mai întâi sfertul cel mai apropiat de dumneavoastră. Nu masați ugerul.
 - Aplicați pe mamelon un dezinfectant post - mulgere si duceți animalele tratate intr-un spațiu, unde vor sta cel puțin 30 de minute pentru a permite închiderea canalului mamelonului. La fătare ingestia de Keraseal la vițel este sigura si nu produce efecte adverse.

ATENȚIONĂRI / RECOMANDĂRI PENTRU ADMINISTRAREA CORECTĂ
Avertizări pentru utilizator. Este important sa citiți instrucțiunile înainte de a utiliza acest produs. Trebuie avut grija pentru a menține curățenia atunci când se administrează Keraseal, in scopul reducerii riscului mortalității prin mastite post-infuzare. Sfaturi complete cu privire la tehnica de curățare a mamelonului înainte de intubare sunt incluse in instrucțiunile de utilizare si ar trebui sa fie urmate cu strictețe.

TIMP DE AȘTEPTARE
Carne si lapte 0 zile.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
A nu se păstra la temperaturi mai mari de  250 C.
A se păstra la loc uscat.

ATENȚIONARE (ATENȚIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)
La vacile care pot avea mastita subclinical, Keraseal poate fi folosit după administrarea unei antibioterapii a sfertului infectat. In studiile clinice compatibilitatea produsului Keraseal a fost demonstrata doar cu cloxacilin. La fel ca toate tratamentele intra mamare, este o practica buna, observarea vacilor in perioada de repaus mamar, in mod frecvent, pentru a evidenția semnele mastitei clinic. In cazul in care unul din sferturile mamare dezvoltă mastita clinica, sfertul mamar respectiv va trebui sa fie golit manual înainte de a se instaura terapia necesara. Folosiți seringa o singura data. Pentru a reduce riscul contaminării nu introduceți seringa in apa. Spălați mâinile după utilizarea produsului. Deoarece produsul nu este absorbit post-infuzare, Keraseal se poate utiliza la animalele gestante. Numai pentru uz veterinar.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU PERSONALUL CARE ADMINISTREAZĂ PRODUSUL
Penicilinele si cefalosporinele pot produce reacții de hipersensibilitate (alergie) după auto injectare, inhalare, ingerare sau contact cutanat. Hipersensibilitatea la peniciline poate fi asociată cu sensibilitatea încrucișată fata de cefalosporine si invers. Ocazional, reacțiile alergice la aceste substanțe pot fi grave. Nu se va manipula acest produs daca cunoașteți ca sunteți o persoana sensibila sau ați fost avertizat sa nu manipulați astfel de preparate.
Se va manipula acest produs cu mare atenție pentru a preveni expunerea prin asigurarea tuturor masurilor de precauție. Daca apar simptome ca urmare a expunerii la acest produs, cum ar fi: mâncărimi ale pielii, trebuie sa faceți imediat un consult medical si sa prezentați medicului acest avertisment. Umflarea fetei, buzelor sau ochilor sau dificultăți in respirație sunt simptome mult mai serioase si necesita îngrijiri medicale imediat. Spălați mâinile după utilizarea acestui produs.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR, DUPĂ CAZ.
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unui astfel de produs trebuie eliminat în conformitate cu cerințele locale. Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere.

ALTE INFORMATII
Majoritatea produselor care închid etanș ies la prima mulsoare sau datorita efectului sugarului asupra mamelonului, se mai pot observa mici cantități de produs, pentru câteva zile ( ca mici pete pe filtru). Keraseal poate fi diferențiat de mastita prin textura pe care acesta o are. De doua ori doza recomandata a fost administrata la vaci, fără a avea însă efecte secundare. In condiții de frig, produsul poate fi încălzit la temperatura camerei, intr-un mediu cald pentru a ajuta infuzarea.
După fătare sunt recomandate următoarele etape pentru eliminarea eficienta a produsului, pentru a minimaliza intrarea de produs rezidual in mașina de muls. Mașina de muls nu ar trebui sa fie utilizata pentru eliminarea de Keraseal din mamelon.

Ciupiți mamelonul de 10-125 ori înainte de primul muls.
Pentru primele mulsori: verificați daca produsul conține material rezidual.
Verificați filtrele după fiecare muls, pentru a nu avea produs rezidual.

Prezentare ambalaj:
Seringi din polietilena de densitate joasa  de culoare alba.

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro