Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

AVISHIELD ND B1 HITCHNER 1000DZ(10FL/CUTIE)

Cod: AVISH ND B1

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI AVISHIELD ND B1 Liofilizat pentru utilizare ca suspensie oculo-nazală/sau utilizare în apa de băut pentru puii de găină. DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR: ...

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
AVISHIELD ND B1

Liofilizat pentru utilizare ca suspensie oculo-nazală/sau utilizare în apa de băut pentru puii de găină.

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR:
Avishield ND B1, liofilizat pentru utilizare ca suspensie oculo-nazală/sau utilizare în apa de băut, pentru puii de găină

DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE:
Fiecare doză conţine:
Virus viu, lentogen al bolii Newcastle, tulpina Hitchner B1 de la 106,0 la 107,0 TCID50
TCID50 =50% doză infecţioasă pe culturile celulare.
Liofilizat pentru suspensie oculonazală/utilizare în apa de băut.
Liofilizat de culoare crem.

Indicaţii:
Pentru imunizarea activă a găinilor (pui pentru producţia de carne și viitoare găini ouătoare/de reproducere) pentru a reduce mortalitatea și semnele clinice datorate infecţiei cu virusul bolii Newcastle.
Instalarea imunităţii: 3 săptămâni după vaccinare.
Durata imunităţii: 5 săptămâni după vaccinare.

Contraindicaţii:
Nu există.

Reacţii adverse:
Tulburările respiratorii, cum ar fi ralurile traheale au fost observate în mod frecvent după administrarea intranazală/oculară. Aceste semne pot dura cel puţin două săptămâni.

Frecvenţa reacţiilor adverse este definită utilizând următoarea convenţie:
- foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezintă reacţii adverse);
- frecvente (mai mult de 1, dar mai puţin de 10 animale din 100 animale tratate);
- mai puţin frecvente (mai mult de 1, dar mai puţin de 10 animale din 1000 animale tratate);
- rare (mai mult de 1, dar mai puţin de 10 animale din 10 000 animale tratate);
- foarte rare (mai puţin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportările izolate).
Dacă observaţi orice reacţie adversă, chiar și cele care nu sunt deja incluse în acest prospect sau credeţi că medicamentul nu a avut efect vă rugăm să informaţi medicul veterinar.
Găini (pui pentru producţia de carne și viitoare găini ouătoare/de reproducere).

Posologie, cale de administrare și mod de administrare:
Vaccinare:
Pulverizare intensă și calea oculo-nazală: din prima zi de viaţă.
Calea de administrare prin apa de băut: după primele 7 zile de viaţă.
Metoda de aplicare depinde de situaţia epizootologică, vârstă, categorie și numărul de animale.

1. Administrarea oculo-nazală
Reconstituiţi suspensia a 1000 de doze de vaccin în 100 de ml de apă distilată.
O doză de vaccin reconstituit reprezintă 0,1 ml, adică, două picături, indiferent de vârsta, greutatea și tipul păsării, instilaţi o picătură în ochi și o picătură în fanta nazală.

Pentru găinile cu vârsta de 1 până la 14 zile la rasele de talie mai mică, trebuie utilizate 4 picături de 25 μl.
Administraţi o picătură în fiecare ochi (0,05 ml în total) și apoi o picătură în fiecare nară (0,05 ml în total).

2. Administrarea prin apa de băut
Reconstituiţi suspensia vaccinală în apă rece și curată, fără urme de clor, alţi dezinfectanţi sau impurităţi, într-un număr de doze corespunzător numărului de păsări care trebuie vaccinate. Atunci când numărul de păsări este între dozajele standard, trebuie utilizată următoarea concentraţie de dozaj mai mare. Vaccinul trebuie reconstituit în suspensie chiar înaintea utilizării. Măsuraţi volumul corect de apă pentru numărul de păsări care urmează a fi vaccinate. Volumul de apă pentru reconstituire depinde de vârsta, rasa, practica de administrare a păsărilor și condiţiile meteorologice. Pentru a determina cantitatea de apă în care se va reconstitui suspensia vaccinală, măsuraţi volumul de apă consumat în decursul unei perioade de două ore, cu o zi înainte de vaccinare.
Vaccinul trebuie dizolvat în cantitatea de apă care va fi băută în decurs de 1,5 până la 2 ore (luând în considerare diversele tipuri de sisteme de adăpat pentru păsări). Drept ghid orientativ pentru găinile mai tinere (până la a treia săptămână de viaţă), administraţi vaccinul reconstituit în apă rece și proaspătă în proporţie de 1.000 de doze de vaccin la 1 litru de apă pe zi de vârstă pentru 1.000 de pui; de ex., 7 litri ar fi necesari pentru 1.000 de găini cu vârsta de 7 zile. Pentru a provoca setea păsărilor, retrageţi sursa de apă de băut cu până la 2 ore înainte de vaccinare (comportamentul păsărilor care beau apă variază în funcţie de temperatura aerului, tipul de păsări, rasă, administrare, condiţii meteorologice). Sistemul de adapat trebuie să funcţioneze corect și trebuie să fie curat, fără urme de clor, alţi dezinfectanţi sau impurităţi.
Dacă este necesar, reduceţi intensitatea luminii atunci când este oprită apa. După introducerea vaccinului în sistemul de băut, creșteţi intensitatea luminii. Intensitatea crescută a luminii va stimula păsările să caute hrana și apa.
După consumarea vaccinului, reluaţi practicile normale de administrare. Această abordare a vaccinării va garanta o vaccinare mai uniformă a efectivului de păsări și va fi mai puţin stresantă pentru păsări. Prin urmare, performanţa trebuie să fie mai puţin afectată.
3. Administrarea prin pulverizare:
Se recomandă reconstituirea suspensiei a 1000 doze de vaccin în 150 - 300 ml de apă distilată. Numărul de doze diluat corespunde cu numărul de păsări din efectiv. Volumul de apă pentru reconstituire trebuie să fie suficient pentru a garanta o distribuţie uniformă la pulverizarea pe păsări și va varia în funcţie de vârsta păsărilor vaccinate și a sistemului de administrare. Suspensia de vaccin reconstituită trebuie răspândită uniform peste numărul corect de pui, la o distanţă de 30 - 40 cm, utilizând o pulverizare intensă (dimensiunea medie a picăturii vizate este de 150 - 170 de microni), de preferat atunci când păsările stau grupate în semi-întuneric.

Recomandări privind administrarea corectă:
Toate păsările din efectiv trebuie vaccinate în același timp.

Timp de așteptare:
Zero zile.

Precauţii speciale pentru depozitare:
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A se păstra și transporta la frigider (2 °C - 8 °C).
A se proteja de lumină.
A nu se congela.
A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe etichetă și cutie.
Perioada de valabilitate după reconstituire conform indicaţiilor: 3 ore.

Atenţionari speciale:
Precauţii speciale pentru fiecare specie ţintă:
Vaccinaţi doar păsările sănătoase.
Anticorpii derivaţi maternali (ADM) pot interfera cu dezvoltarea imunităţii active. În efectivele de păsări unde se estimează niveluri crescute de ADM, programul de vaccinare trebuie planificat ca atare.

Precauţii speciale pentru utilizare la păsări:
Toate păsările din efectiv trebuie vaccinate în același timp.
Tulpina vaccinală se poate răspândi la pasarile nevaccinate, susceptibile, timp de cel puţin 10 zile după vaccinare. Răspândirea nu induce semne clinice. Tulpina vaccinală se poate răspândi la speciile non-ţintă susceptibile. Trebuie luate măsuri veterinare și administrative adecvate pentru a se evita cât mai mult posibil răspândirea tulpinii vaccinale la speciile susceptibile. Virusul vaccinal poate disemina la nivelul traheii, splinei, rinichilor, plămânilor, amigdalelor cecale, duodenului și al creierului găinilor, fără a induce modificări de ordin patologic la aceste organe.

Precauţii speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la păsări:
Trebuie avut grijă la manipularea și administrarea vaccinului.
Virusul bolii Newcastle poate cauza o ușoară conjunctivită tranzitorie la persoana care administrează vaccinul. La manipularea produsului medicinal veterinar trebuie purtat echipamentul individual de protecţie, la standarde europene, care constă din măști care se fixează bine și protecţii pentru ochi. Personalul care intră în contact cu găinile vaccinate trebuie să respecte principiile de igienă generală (schimbarea hainelor, purtarea mănuşilor, curăţarea şi dezinfectarea încălţămintei) şi să acorde o atenţie deosebită manipulării deşeurilor provenite de la găinile vaccinate recent, p
ăsări ouătoare care produc ouă pentru consum uman:
A nu se utiliza la păsări, cu 4 săptămâni înainte de începerea perioadei de ouat.

Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de
interacţiune:

Nu există informaţii disponibile referitoare la siguranţă și eficacitatea acestui vaccin când este utilizat cu alt produs medicinal veterinar. Decizia utilizării acestui vaccin înainte sau după oricare alt produs medicinal veterinar va fi stabilită de la caz la caz.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenţă, antidot):
În mod frecvent s-a observat respiraţia cu gura ușor deschisă la 8-12 zile după vaccinare, după administrarea unei supradoze de zece ori mai mare, prin pulverizare intensă în studiul de laborator, aceste semne au dispărut în decurs de 12 zile.

Incompatibilităţi:
A nu se amesteca cu nici un alt produs medicinal veterinar.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului
neutilizat sau a deșeurilor
:
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

Alte informaţii:
Vaccinul stimulează activitatea imunitară împotriva virusului bolii Newcastle la găini.

Numai pentru uz veterinar. Se eliberează numai pe bază de reţetă veterinară.
Administrarea se va efectua de către un medic veterinar sau sub directa lui supraveghere.
Cutie de carton cu 10 flacoane de 1000 doze de vaccin.
Cutie de carton cu 10 flacoane de 2500 doze de vaccin.
Cutie de carton cu 10 flacoane de 5000 doze de vaccin.
Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.
Pentru orice informaţii referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului autorizaţiei de comercializare.

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro