Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

QIVITAN LC

Cod: QUIVLC

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI QIVITAN LC 75 MG        DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR Qivitan LC 75 mg unguent intramamar pentru vacile aflate in perioada de lactatie. C...

Pachete care contin acest produs:
NEOPRINIL POUR ON 1L PROMO 1+1+1 QIVITAN 100 ML GRATIS

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
QIVITAN LC 75 MG
     

 

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
Qivitan LC 75 mg unguent intramamar pentru vacile aflate in perioada de lactatie.

Cefquinoma.

DECLARAREA  (SUBSTANTEI)  SUBSTANTELOR  ACTIVE  SI  A  ALTOR INGREDIENTE
Fiecare seringa de 8 g umpluta in prealabil contine:
Substanta activa:
Cefquinoma………..75 mg (ca cefquinoma sulfat 88,92 mg).
Unguent uleios, vascos, omogen, de culoare alba pana la usor galbuie.

INDICATIE (INDICATII)
Pentru tratamentul mastitelor clinice la vacile aflate in perioada de lactatie, provocate de urmatoarele organisme sensibile la cefquinoma: Streptococcus  uberis, Streptococcus  dysgalactiae,  Staphylococcus  aureus, Escherichia  coli.

CONTRAINDICATII
A nu se utiliza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la cefalosporine, alte antibiotice Beta-lactamice sau la oricare dintre excipienti.

REACTII ADVERSE
In cazuri foarte rare, dupa administrarea produsului la animale, s-au observat reactii anafilactice.

Frecventa reactiilor adverse este definita utilizand urmatoarea conventie:

- Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale tratate care prezinta reactii adverse);
- Frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 100 animale tratate);
- Mai putin frecvente (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 1000 animale tratate);
- Rare (mai mult de 1 dar mai putin de 10 animale din 10 000 animale tratate);
- Foarte rare (mai putin de 1 animal din 10 000 animale tratate, inclusiv raportarile izolate).
Daca observati orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in acest prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect, va rugam sa informati medicul veterinar.

SPECII TINTA
Bovine (vaci aflate in perioada de lactatie).

POSOLOGIE   PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAl) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru uz intramamar.
Continutul unei seringi trebuie introdus usor in  mamelonul  fiecarui sfert afectat, la fiecare 12 ore, dupa fiecare din cele trei mulsori succesive.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Se mulge sfertul afectat. Dupa ce se curata bine si se dezinfecteaza mamelonul si orificiul mamelonar cu prosopul de curatare furnizat, se scoate capacul din aplicator, evitand atingerea aplicatorului cu degetele. Se introduce usor continutul unei seringi in fiecare sfert afectat. Se disperseaza produsul prin masaj usor al mamelonului si ugerului animalului afectat.
Seringa trebuie folosita o singura data. Seringile utilizate partial trebuie eliminate.

TIMP (TIMPI) DE ASTEPTARE
Carne si organe: 4 zile;
Lapte: 5 zile (120 ore).

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
A nu se pastra la temperatura mai mare de 25 °C.
A nu se utiliza acest produs veterinar dupa data expirarii marcata pe eticheta.

 Precautii speciale pentru utilizarea la animale:
Produsul trebuie rezervat pentru tratamentul afectiunilor clinice care au raspuns slab sau de la care se asteapta un raspuns slab la alte clase de substante antimicrobiene sau la substante antimicrobiene Beta-lactamice cu spectru ingust.
Utilizarea produsului trebuie sa se bazeze pe testele de susceptibilitate ale bacteriilor izolate de la animal. Daca acest lucru nu este posibil, terapia trebuie sa se bazeze pe informatii epidemiologice locale (regionale, la nivel de ferma) cu privire la susceptibilitatea bacteriilor tinta.
Trebuie sa se tina seama de politicile antimicrobiene oficiale, nationale si regionale atunci cand se utilizeaza produsul. Utilizarea produsului cu abateri de la instructiunile furnizate in prospect poate spori prevalenta   bacteriilor   rezistente   la   cefquinoma   si   poate   scadea   eficacitatea tratamentului cu cefalosporine din cauza potentialului de rezistenta incrucisata. Trebuie evitata hranirea viteilor cu lapte care contine resturi de cefquinoma (i.e. muls in timpul tratamentului) din cauza selectiei bacteriilor antibiorezistente. Nu utilizati prosoape de curatare daca sunt prezente leziuni pe mamelon.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale:
Atunci cand injectati produsul, trebuie sa purtati manusi de protectie pentru a evita contactul cu pielea.
Penicilinele   si  cefalosporinele   pot   provoca   hipersensibilitate   (alergii)  in  urma injectarii, inhalarii, ingestiei sau contactului cu pielea. Hipersensibilitatea la peniciline poate conduce la sensibilitate incrucisata  cu cefalosporina  si invers.  Ocazional, reactiile alergice la aceste substante pot fi grave.
1.Nu manipulati acest produs daca stiti ca sunteti alergic(a) sau daca ati fost sfatuit(a) sa nu lucrati cu astfel de produse.
2.Manipulati  cu  foarte  mare  grija  acest  produs,  luand  toate  masurile  de precautie recomandate, pentru a evita expunerea.
3.Daca, in urma expunerii, aveti simptome precum eruptii cutanate, consultati un medic si
prezentati-i aceasta avertizare. Umflarea fetei, a buzelor si a ochilor sau respiratia ingreunata sunt simptome mai grave si necesita interventie medicala de urgenta.
Prosoapele de curatare furnizate impreuna cu acest produs contin alcool izopropilic si clorura de benzalconiu, care pot cauza iritarea pielii la anumite persoane. Se recomanda purtarea de manusi de protectie atunci cand folositi prosoapele.

Gestatie si lactatie: produsul este destinat utilizarii in perioada de lactatie. Nu exista informatii disponibile care sa indice toxicitate reproductiva (inclusiv teratogenitale) la bovine.
Studiile referitoare la toxicitatea reproductiva efectuate pe animale de laborator nu au demonstrat efecte asupra reproducerii sau potentialul teratogen al cefquinomei.

lnteractiuni cu alte produse medicinale si alte forme de interactiune: Nu se cunosc.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot):
Nu sunt previzibile simptome si nu sunt necesare proceduri de urgenta.

lncompatibilitati:
In  absenta studiilor de compatibilitate,  acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ
Medicamentele nu trebuie aruncate in ape reziduale sau resturi menajere. Solicitati medicului veterinar sau farmacistului informatii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste masuri contribuie la protectia mediului.

ALTE INFORMATII
Prezentare ambalaj:
Cutii de carton cu 24 de seringi  de 8 g.

Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

 

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro