Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

AVISHIELD IB H120 B1 1000DZ(10FL/CUTIE)

Cod: AVISH IB H120

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI AVISHIELD IB H120 DENUMIREA  PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR Avishield IB H120, liofilizat  pentru utilizare ca suspensie oculo-nazala/ sau in apa de baut, pentru pu...

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
AVISHIELD IB H120

DENUMIREA  PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
Avishield IB H120, liofilizat  pentru utilizare ca suspensie oculo-nazala/ sau in apa de baut, pentru puii de gaina.

DECLARAREA (SUBSTANTEI) SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)
Fiecare  doza contine:
Virus viu atenuat al Bronsitei  infectioase aviare, serotip Massachusetts, tulpina H-120  de la 103,5 la 104,5 EID5o
*EID5o =50% doza infectioasa pe embrioni de pui.

INDICATIE  (INDICATII)
Pentru  imunizarea activa a gainilor  (pui de carne si viitoare gaini ouatoare/de reproductie) in vederea reducerii  efectului  negativ  asupra  activitatii ciliare, care se poate manifesta sub forma semnelor respiratorii clinice care rezulta in urma infectarii  cu virusul  bronsitei aviare virale, serotipul Massachusetts.

Instalarea imunitatii:  3 saptamani dupa vaccinare.
Durata imunitatii:       5 saptamani dupa vaccinare.

CONTRAINDICATII
Nu exista.

REACTII ADVERSE
Tulburari respiratorii temporare, inclusiv raluri traheale, au fost observate intre 3 si 10 zile dupa vaccinare. Acestea s-au vindecat in mod spontan si nu necesita tratament. Daca observati orice reactie adversa, chiar si cele care nu sunt deja incluse in acest prospect sau credeti ca medicamentul nu a avut efect, va rugam sa informati  medicul veterinar.

Frecventa  reactiilor adverse este definita utilizand urmatoarea conventie:
- Foarte frecvente (mai  mult de 1, din 10 animale tratate care prezinta reactii adverse);

- Frecvente (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 100 animale tratate);
- Mai putin frecvente (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 1000 animale tratate);
- Rare (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 10 000 animale tratate);
- Foarte rare (mai putin de 1 animal din 10 000 animale, inclusiv raportarile izolate);

SPECII TINTA:
Pui de gaina (pui de carne si viitoare gaini ouatoare/de  reproductie).

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAl) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Vaccinare:
Pulverizare grosiera  si calea oculo-nazala: din prima zi de viata;
Calea de administrare prin apa de baut: dupa primele 7 zile de viata;

l. Prin pulverizare:
Se recomanda reconstituirea suspensiei  a 1000 doze de vaccin in 150- 300 ml de apa distilata. Numarul de doze diluate corespunde cu numarul  de pasari din colectivitate.
Volumul de apa pentru reconstituire  trebuie sa fie suficient pentru a garanta o distributie  uniforma la pulverizarea pe pasari si va varia conform varstei pasarilor vaccinate si a sistemului de administrare.
Suspensia  de vaccin reconstituita trebuie raspandita  uniform peste numarul corect de pui, la o distanta de 30-40 cm, utilizand o pulverizare  grosiera (dimensiunea medie a picaturii vizate este de 150- 170 de microni),  de preferat atunci cand pasarile stau grupate in semi-intuneric.  Aparatul de pulverizat nu trebuie sa aiba sedimente, semne de coroziune si urme de dezinfectanti si, in mod ideal, trebuie utilizat strict in scopuri de vaccinare.

2. Administrare prin apa de baut:
Reconstituiti suspensia vaccinala in apa rece si curata, fara urme de clor, alti dezinfectanti sau impuritati, intr-un  numar de doze corespunzator numarului  de pasari care trebuie vaccinate.
Vaccinul  trebuie reconstituit in suspensie chiar inaintea utilizarii.
Volumul de apa pentru reconstituire depinde de varsta, rasa, practica de administrare la pasari si conditiile meteorologice.
Pentru a determina cantitatea de apa in care se va reconstitui suspensia vaccinala in vederea vaccinarii puilor la o categorie  mai mica de varsta (pana la a treia saptamana de viata), iata indicatiile:

Inmultiti  numarul de pasari in mii cu ziua de viata (de ex., 1000 de pui  in a 7-a zi de viata = 1 x 7 = 7 litri).
Este important sa dizolvati  vaccinul in cantitatea  de apa care va fi bauta in decurs de l ,5 - 2,5 ore (luand in considerare  diversele  tipuri de sisteme de adapat pentru pasari).

Pentru a provoca setea pasarilor, opriti sursa de apa de baut. cu pana la 2 ore inainte de vaccinare (in functie de temperatura aerului). Asigurati-va intotdeauna ca in timpul vaccinarii exista hrana. Pasarile nu vor bea daca nu au hrana de consumat. Sistemul de baut trebuie sa fie curat, fara urme de clor, alti dezinfectanti sau impuritati.

3.Administrarea oculo-nazala:
Reconstituiti suspensia a 1000 doze de vaccin in 100 ml de apa distilata.
0 doza de vaccin restituit, reprezinta 0,1 ml, adica, doua  picaturi, indiferent de varsta, greutatea si tipul  pasarii.  Instilati o picatura in ochi si o picatura in fanta nazala.
In cazul gainilor cu varste intre  1 si 14 zile la rasele de talie mai mica, trebuie  utilizate  picaturi de microni. In acest caz se administreaza doua  picaturi in ochi (0,05 ml impreuna) si doua  picaturi in fantele nazale  (0,05  ml impreuna).

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA  CORECTA
Toate  pasarile din efectiv  trebuie vaccinate in acelasi  timp.

TIMP DE ASTEPTARE
Zero zile.

PRECAUTII SPECIALE  PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
A se pastra si transporta la frigider  (2oC - 8 °C).
A se proteja de lumina.
A nu se congela. A nu se utiliza acest produs veterinar dupa data expirarii marcata pe eticheta si cutie. Perioada de valabilitate dupa reconstituire: 3 ore.

ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE)
Precautii  speciale pentru fiecare  specie  tinta:
Vaccinati doar  pasarile sanatoase.

Precautii speciale pentru  utilizare  la pasari:
Tulpina vaccinala se poate raspandi la puii susceptibili, nevaccinati, timp de cel putin 10 zile dupa vaccinare. Este posibil ca virusul vaccinal sa se poata raspandi la speciile non-tinta susceptibile. Trebuie luate masuri  veterinare si administrative adecvate  pentru a se evita cat mai mult posibil raspandirea tulpinii vaccinale la pasarile nevaccinate sau la speciile  susceptibile.

Precautii speciale care vor fi luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la pasari:
Trebuie avuta grija la manipularea si administrarea vaccinului. Spalati si dezinfectati mainile si echipamentul dupa administrarea vaccinului. In momentul pulverizarii vaccinului, operatorul si personalul trebuie sa poarte echipament individual  de protectie, care consta din masca cu protectie pentru ochi.

Pasari ouatoare:
Nu se utilizeaza la pasari ouatoare cu 4 saptamani inainte de inceperea perioadei de ouat.

lnteractiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune:
Nu exista informatii disponibile referitoare la siguranta si eficacitatea acestui vaccin cand este utilizat cu alt produs medicinal veterinar. Decizia utilizarii acestui vaccin inainte sau dupa oricare alt produs medicinal veterinar va fi stabilita de la caz la caz.      

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidot):
Dupa administrarea unei doze de vaccin de 10 ori mai mare nu s-au observat alte reactii adverse diferite de cele de la pct.”Reactii adverse”.

Incompatibilitati
A nu se amesteca cu niciun alt produs medicinal veterinar.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

ALTE INFORMATII
Vaccinul stimuleaza imunitatea activa la gaini impotriva tulpinilor de virus care apartine serotipului Massachusetts al Bronsitei infectioase aviare.
Numai pentru uz veterinar  - se elibereaza numai pe baza de reteta veterinara. Administrarea se va efectua de catre un medic veterinar sau sub directa lui supraveghere.

Prezentare ambalaj:
Cutie de carton cu 10 flacoane x 1 000  doze de vaccin.

Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate. Pentru orice informatii referitoare la acest produs medicinal veterinar, va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0.07

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL III 2019

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro