Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

DEPO-PROMONE 50*3 ML

Cod: H54

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI DEPO-PROMONE 50*3ML DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL  VETERINAR  DEPO PROMONE 50, 3ml,  Suspensie injectabila pentru catele. Medroxiprogesteron acetat. DE...

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
DEPO-PROMONE 50*3ML


DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL  VETERINAR 
DEPO PROMONE 50, 3ml, 
Suspensie injectabila pentru catele.
Medroxiprogesteron acetat.

DECLARAREA (SUBSTANTEI) SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)
Substante active:
Fiecare ml contine:
Medroxiprogesteron  acetat - 50mg.

Excipient(excipienti):
Parahidroxibenzoat  de metil 
Parahidroxibenzoat  de propil 
Apa pentru preparate injectabile 
Clorura de sodiu
Polisorbat 80
Macrogol3335
Hidroxid de sodiu (ajustare pH) 
Acid clorhidric (ajustare pH)

INDICATIE  (INDICATII)
Prevenirea estrului la catelele in calduri in concordanta cu urmatoarele recomandari:
1.Catelele pentru care monta sau :fatarea implica un risc foarte mare pentru viata animalului;
2.Catele care prezinta un risc chirurgical mare in cazul operatiei de ovario-histerectomie.
Trebuie sa se tina cont ca o parte din aceste catele pot sa necesite o interventie chirurgicala  mai tarziu. (se  va consulta  sectiunea contraindicatii, avertismente, etc.).  
Depo  Promone  50  poate  oferi acestor femele posibilitatea  mai multor luni de prelungire a longevitatii fara a determina tulburari ale estrului sau consecinte indezirabile asupra gestatiei.
3. Catele la care gestatia nu este dorita. 
4. Catele la care gestatia este optionala.                                                                
O administrare de Depo Promone 50 este recomandata pentru prelungirea datei de instalare a unei noi gestatii.

CONTRAINDICATII
Nu se recomanda pentru catele de la care se doreste obtinerea de pui, destinate caniselor.
Se recunoaste ca progesteronul stimuleaza proliferarea si activitatea secretorie a endometrului la catea. La multe catele,  atat  tratate cat  si  netratate  cu     Depo  Promone 50,  acest  raspuns este de  natura tranzitorie, dar,  la  unele femele,  poate  persista determinand marirea uterului sau  o acumulare inacceptabila  de  mucus  la  nivelul  uterului  sau  scurgeri  vaginale  si   poate  fi  legata  de  aparitia piometrului. Altfel,  Depo  Promone  50  (medroxiprogesteron  acetat)  este contraindicat  la catele  in urmatoarele situatii:
1. Pro-estru, estru sau metestru;
2. Catele inainte de primul estru;
3. Catele gestante;
4. Antecedente de afectiuni genito-urinare;
5. Scurgeri vaginale anormale si persistente;
6. Nimfomanie sau perioade anormale de estru;
7. Gestatie falsa;
8. Tumori mamare ce pot fi stimulate sub influenta activitatii progesteronice;
9. Alte anomalii depistabile ale sistemului endocrin sau reproducator.

Altfel, studiile clinicc au demonstrat ca Depo Promone 50 poate induce lactatie si marirea in volum a glandei mamare la unele catele; In acest caz, acest produs nu trebuie readministrat la femelele ce au prezentat astfel de manifestari.
Gradul maririi in volum a glandei  mamare  variaza de la foarte  putin pana la unele cazuri la care procesul poate fi de nedorit. Efectul este de nedorit la femelele din rasele de ogari care participa la curse.
Depo Promone 50  singur  sau  in  combinatie  cu  estrogenii  nu trebuie administrat  la animalele  ce prezinta sangerari uterine anormale, tumori mamare sau marirea in volum a glandei mamare pana dind un diagnostic precis nu este stabilit si posibilitatea aparitiei neoplaziei a fost exclusa.
Unele efecte de subtiere a  pielii sau/i  decolorare  a  parului au fost raportate la  nivelul  locului de injectare subcutanata. Aceste efecte  localizate sunt determinate probabil de efectul antiinflamator al medroxiprogesteronului acetat. 
Din acest  motiv Depo Promone 50 trebuie sa fie inoculat intr-un  loc putin vizibil cum ar fi: fata interna a coapsei.
La unele catele expuse la doze mari de steroizi  progestationali s-a observat aparitia de noduli mamari.
Animalele aflate sub terapie cu Depo Promone 50 trebuie sa fie examinate periodic pentru a se observa daca au aparut noduli mamari, situatie in care se va institui o terapie diferita de la caz la caz.
Unii indivizi pot prezenta o predispozitie catre obezitate in cazul tratamentului cu Depo Promone 50. Acesti   indivizi  trebuie  sa  fie  examinati   pentru  alte  cauze  posibile   si   trebuie   luate  masurile corespunzatoare.
Se va avea in vedere si  regimul alimentar.  
Depo Promone 50  nu trebuie sa fie utilizat la animalele
aflate sub tratament pentru diabet fara o mentinere stricta sub observatie pentru a se observa aparitia sau nu a acestor efecte.
Hiperplazia endometriala chistica a fost observata la unele animale in cazul utilizarii Depo Promone 50.  S-a demonstrat ca ovarele trebuie sa fie prezente, pentru ca, la nivelul uterului sa se obtina  un raspuns de tip gestational in cazul utilizari si   Depo Promone 50. Se poate specula ca aceste catele cu o activitate ovariana marcanta sau cu un uter mult mai reactiv sunt cele care raspund prin diferite grade de hiperplazie endometriala sau de marire in volum a uterului. Catele care raspund negativ nu pot fi depistate inainte de a se administra  Depo Promone 50. Cele care prezinta o marire extrema a uterului sau scurgeri vaginale persistente trebuie sa  fie supuse, in mod uzual, la ovariohisterectomie pentru corectarea  acestei  stari  de  sanatate.   Infectiile,   ca  cele  evidentiate  prin  semne  histologice  ale inflamatiei, sunt descoperite doar ocazional.  Continutul  uterului marit in volum este, in general, de natura mucoida, dar poate varia pana la prezenta materialului purulent. Cu toate acestea,  Depo Promone 50 nu  trebuie  sa fie utilizat la catele ai caror proprietari  doresc sa le utilizeze pentru  obtinerea de  pui fara  acordul proprietarului si fara  a-l informa  asupra  riscului de aparitie a hiperplaziei chistice endometriale, a piometrului si necesitatii recurgerii la histerectomiei. Proprietarii trebuie sa fie atentionati sa anunte prompt medicul veterinar despre prezenta oricaror scurgeri  vaginale  anormale  sau  marire  anormala a abdomenului cu scopul de reducere a posibilitatii aparitiei toxiemiei sistemice sau a piometrului.

REACTII ADVERSE
Nu se cunosc.

SPECII TINTA
Catele.

POSOLOGIE  PENTRU  FIECARE SPECIE, CALE (CAI)  DE  ADMINISTRARE  SI MOD  DE ADMINISTRARE
Prevenirea estrului - 1ml (50 mg medroxiprogesteron acetat), administrat pe cale subcutanata in timpul anestrului,  cu  repetare  dupa  un  interval de  6  luni,  administrat intr-un loc  ferit  privirilor  datorita posibilitatii modificarii culorii parului, subtierii pielii, etc. Se va administra doar sub forma de injectii aseptice.
La catele, perioada recomandata pentru administrarea produsului pentru prevenirea estrului este de 3-5 luni  dupa  estru. Se  recomanda  ca  perioada  din  ciclu  estral  sa  fie determinata fie prin anamneza animalului sau/si  prin executarea unui frotiu vaginal inainte de administrarea produsului.
La animalele la care preventia estrului este dorita pe o perioada mai mare de timp, repetarea injectiilor
subcutanate  trebuie  sa  se  realizeze  la intervalele  recomandate.  Omiterea  readminstrarii  produsului poate determina reaparitia estrului dupa o perioada variabila de timp.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
La catele, perioada recomandata pentru administrarea produsului pentru prevenirea estrului este de 3-5 luni  dupa  estru.  
Se  recomanda  ca  perioada  din  ciclu  estral  sa  fie  determinata  fie  prin anamneza animalului sau/si  prin executarea unui frotiu vaginal inainte de administrarea produsului.
La animalele la care preventia estrului este dorita pe o perioada mai mare de timp, repetarea injectiilor
subcutanate  trebuie  sa se  realizeze la intervalele recomandate.  Omiterea  readministrarii  produsului poate determina reaparitia estrului dupa o perioada variabila de timp.

TIMP DE ASTEPTARE
Nu este cazul.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
Se va depozita la temperaturi de pana la 25°C. 
Nu se va congela. 
A nu se utiliza dupa data expirarii mentionate pe eticheta.

ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE)
Numai pentru uz veterinar

PRECAUTII SPECIALE  PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA  CAZ
Orice produs medicinal  veterinar neutilizat sau deseu  provenit din utilizarea  unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele legislative in vigoare.
 
ALTE INFORMATII
Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.
Pentru  orice  informatii  referitoare  la acest  produs  medicinal  veterinar,  va  rugam  sa  contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL III 2019

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro