Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Black Winter

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

AVISHIELD ND FLACON 1000 DOZE (10 fl/cutie)

Cod: AVISHIEL

Detalii produs


Fiecare doza contine: Virus viu, lentogen  al bolii de Newcastle, tulpina LaSota 106 pana Ia 107.0  TCID50’ Indicatii: Pentru imunizarea activa a gainilor si curcilor ...

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
AVISHIELD ND

Avishield ND, liofilizat  pentru suspensie,  pentru gaini si curci.

DECLARAREA (SUBSTANTEI)  SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)
Fiecare doza contine:
Virus viu, lentogen al bolii de Newcastle,  tulpina La Sota 106.0 pana la 107.0   TCID50
TCID50  = doza infectanta 50% pe culturi celulare.

INDICATIE (INDICATII)
Pentru imunizarea  activa a gainilor in vederea  reducerii mortalitatii si semnelor  clinice datorate infectarii  cu virusul bolii de Newcastle.
Instalarea  imunitatii:  21 de zile dupa vaccinare.
Durata imunitatii:  35 de zile dupa vaccinare.
Pentru imunizarea  activa a curcilor in vederea  prevenirii  mortalitatii si semnelor  clinice datorate infectarii cu virusul bolii de Newscastle.
Instalarea  imunitatii:  21 de zile dupa vaccinare.
Durata imunitatii  nu a fost investigata.

CONTRAINDICATII
Nu exista.

REACTII ADVERSE
La administrarea pe cale intranazala/oculara apar foarte frecvent tulburari  respiratorii.  Aceste simptome pot dura cel putin doua saptamani.
Daca observati  reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate  in acest prospect, va rugam informati  medicul  veterinar.
Frecventa  reactiilor  adverse este definita  utilizand urmatoarea conventie:
_  Foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale care prezinta  reactii adverse in timpul unui tratament);
- Frecvente  (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 100 animale);
- Mai putin frecvente (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale  din 1000 animale);
- Rare (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 10 000 animale);
- Foarte rare (mai putin de 1 animal  din 10 000 animale,  inclusiv raportarile izolate).

SPECII TINTA:
Gaini si curci.

POSOLOGIE PENTRU  FIECARE SPECIE, CALE (CAl) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Vaccinare:

Gaini:  1 doza prin pulverizare  intensa  sau pe cale oculonazala de la varsta  de 1 zi. Vaccinul  se poate administra  in apa de baut in momentul in care pasarile beau continuu  din sistemul  de baut.

Curci: 1 doza prin pulverizare  intensa,  pe cale oculonazala sau in apa de baut de la varsta de 14 zile.
Metoda aplicarii  depinde de situatia  epizootologica, categoria  de varsta si numarul de animale.
Medicul veterinar  trebuie sa determine programul optim de vaccinare conform  situatiei  locale si luand in considerare informatiile furnizate. 
Este  extrem  de  important ca  toate   pasarile  sa  primeasca   doza  integrala   de  vaccin,   iar  detaliile prezentate  mai jos trebuie urmate cu strictete  pentru a obtine acest lucru.
Daca este necesara  imunitatea  prelungita, pasarile pot fi revaccinate dupa 35 de zile. Revaccinarea la curcani nu a fost investigata.

1. Administrare oculonazala:
Dizolvati  1000 doze de vaccin in 100 ml de apa distilata.
O doza de vaccin reconstituit este de 0,1 ml, adica doua picaturi,  indiferent de varsta, greutatea si tipul galinaceelor. Instilati o picatura  in ochi si o picatura in fanta nazala.

2. Administrarea in apa de baut:
Dizolvati  vaccinul in apa rece si curata fara urme de clor, alti dezinfectanti sau impuritati intr-un numar de doze corespunzatoare numarului  de pasari care urmeaza  sa fie vaccinate.
Vaccinul  trebuie dizolvat  imediat inaintea  utilizarii.
Volumul de apa pentru reconstituire depinde de varsta pasarilor, rasa, practica de administrare  si conditiile  meteorologice.
Pentru a determina  cantitatea de apa in care se va dizolva vaccinul  pentru  vaccinarea  gainilor  dintr-o categorie  de varsta  mai mica  (pana  in a treia  saptamana  de  viata),  luati  in considerare urmatoarele indicatii:
- inmultiti  numarul de pasari in mii cu varsta pasarii (de ex., 1 mie de gaini in varsta de 7 zile = 1 x 7= 7 Litri).
Este important sa dizolvati  vaccinul  in cantitatea  de apa care  va fi bauta  in decurs  de  1,5 - 2,5 ore (luand in considerare tipurile diferite  de sisteme de baut pentru gaini).
Pentru a inseta  pasarile,  retrageti  cantitatea de apa de baut cu 2 ore inainte  de imunizare  (in functie  de temperatura  aerului).
Asigurati-va  intotdeauna ca exista mancare disponibila  in timpul vaccinarii. Pasarile nu vor bea daca nu mananca.  Sistemul  de baut trebuie sa fie curat, fara urme  de clor, alti dezinfectanti sau impuritati.

3.  Prin pulverizare :
Se recomanda  dizolvarea a 1000 de doze de vaccin in 150- 300 ml de apa distilata. Numarul  de doze diluate corespunde numarului de pasari din efectiv.
Volumul  de apa pentru  reconstituire trebuie sa fie suficient  pentru a garanta o distribuire  uniforma  la pulverizarea pasarilor si va varia in functie de pasarile  care urmeaza sa fie vaccinate si de sistemul  de administrare.
Suspensia   de  vaccin  reconstituit  trebuie  raspandita  uniform  peste  numarul  corect  de  gaini,  de  la o distanta  de 30-40 de cm, utilizand o pulverizare  intensa, de preferat atunci cand  gainile  stau impreuna in  lumina  difuza.  Aparatul  de  pulverizare nu trebuie  sa  prezinte  depuneri,  coroziuni  sau  urme  de dezinfectanti  si, in mod ideal, trebuie  utilizat numai in scop de vaccinare.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Toate pasarile din efectiv trebuie vaccinate in acelasi timp.

TIMP DE ASTEPTARE
Zero zile.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la vederea si indemana  copiilor.
A se pastra la frigider  (2 °C- 8 °C).
A se proteja de lumina.
A nu se utiliza acest produs veterinar  dupa data expirarii marcata  pe eticheta si cutie. Perioada  de valabilitate dupa reconstituire: 3 ore.

ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE)

Precautii  speciale  pentru fiecare specie tinta:
Tulpina vaccinala se poate raspandi la pasarile susceptibile, nevaccinate timp de cel putin 10 zile dupa vaccinare. Raspandirea nu induce semne clinice. Virusul  vaccinal se poate disemina  in traheea, splina, rinichii,  pulmonii,  amigdalele cecale, duodenul si creierul  gainilor fara a induce modificari  patologice la nivelul acestor  organe.
Anticorpii derivati  maternali  (ADM)  pot interfera cu dezvoltarea imunitatii active. Acolo  unde este posibil,  de exemplu,  in cazul infectiei  recente din teren sau in cazul vaccinarii  parintilor care a stimulat  un titru crescut de anticorpi  si, in consecinta, un nivel ridicat de ADM, programul  de vaccinare trebuie planificat  ca atare.
In cadrul studiilor  de laborator  s-a demonstrat ca ADM interfereaza cu vaccinarea  prin pulverizare sau pe cale orala si poate duce la un procent de 55% de pasari neprotejate  la 3-4 saptamani post vaccinare.
In  cadrul   acestor   studii   s-a  observat   o  mai  buna   protectie   prin  administrarea  oculonazala,  dar instalarea  imunitatii  este intarziata  cu o saptamana.
Influenta  ADM asupra vaccinarii  la curci nu a fost investigata.

Precautii  speciale  pentru utilizare la animale:
Vaccinati  numai pasarile sanatoase!.

Precautii speciale  care vor fi luate de persoana care administreaza produsul medicinal  veterinar la animale:
Trebuie  avut grija la manipularea si administrarea vaccinului.
Virusul bolii de Newcastle poate cauza o usoara conjunctivita tranzitorie  la persoana care administreaza vaccinul.  La manipularea produsului  trebuie purtate masti fixe si protectii  oculare la standarde  europene.
Mainile trebuie spalate si dezinfectate dupa vaccinare.

Pasari ouatoare care produc oua pentru consum  uman:
A nu se utiliza la pasari in perioada ouatului.

Interactiuni  cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune:
Nu exista informatii  disponibile referitoare  la siguranta si eficacitatea acestui vaccin cand este utilizat cu alt produs medicinal  veterinar.  Decizia  utilizarii acestui vaccin inainte sau dupa oricare alt produs medicinal veterinar  va fi stabilita de la caz la caz.

Supradozare  (simptome, proceduri de urgenta, antidot):
La 5-9 zile dupa aplicarea  unei supradoze  de zece ori mai mare prin pulverizare intensa  s-a observat foarte frecvent respiratia  cu ciocul usor deschis,  aceste simptome  au disparut in decurs de 10 zile.

lncompatibilitati
Nu este cazul.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DESEURILOR, DUPA CAZ
Orice produs medicinal  veterinar  neutilizat sau deseu provenit din utilizarea  unor astfel de produse trebuie eliminate  in conformitate cu cerintele locale.

ALTE INFORMATII:
Vaccinul stimuleaza imunitatea  activa impotriva virusului  bolii de Newcastle.
In absenta  unei infectii  in teren cu boala de Newcastle,  nu s-a demonstrat  eficacitatea prin infectie de control in conditii  de teren.
,Numai pentru uz veterinar"
- Se elibereaza numai pe baza de reteta veterinara.
Administrarea se va efectua de catre un medic veterinar sau sub directa lui supraveghere.

Prezentare ambalaj:
Cutie din carton sau plastic cu 10 flacoane  cu 1000 de doze de vaccin.
Cutie din carton sau plastic cu 10 flacoane cu 2500 de doze de vaccin.
Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.

Pentru orice informatii  referitoare  la acest  produs medicinal  veterinar,  va rugam sa contactati reprezentantul  local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro