Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

FRONTLINE SPOT ON M

Cod: 635

Detalii produs


Fipronil

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
FRONTLINE SPOT ON M

Compozitie:
Pipeta M: • Fipronil 0,134 g • Butilhidroxianozol 0,268 mg • Butilhidroxitoluen 0,134 mg • Etanol 0,134 ml • Excipient qsp 1,34 ml

Forma farmaceutica:
Solutie pentru aplicare cutanata.

Indicatii:
Folosit în tratamentul si prevenirea infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.) si capuse (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.) la câini.
Tratamentul si controlul dermatitelor alergice produse de purici.
Prevenirea si tratamentul infestatiilor cu paduchi la câini.

Contraindicatii:
Produsul nu se va folosi la câini mai mici de 8 saptamâni/ sau care cântaresc mai putin de 2 kg.
A nu se folosi la animale bolnave sau în convalescenta.
A nu se folosi la iepuri, deoarece poate produce reactii adverse si chiar moartea animalului.
Acest produs a fost creat în mod exclusiv pentru câini. A nu se folosi la pisici, deoarece ar putea duce la o supradozare.

Efecte adverse:
Usoara hipersalivatie în cazul ajungerii accidentale a produsului în cavitatea bucala. Pot aparea, în cazuri deosebite, reactii cutanate la locul aplicarii produsului (decolorari ale pielii, alopecie locala, prurit, eritem), au fost semnalate dupa folosire mancarime si alopecie generala. În cazuri exceptionale au fost semnalate hipersalivatia, reactii neurologice reversibile ( agitatie, depresie, nervozitate), voma, sau simptome respiratorii.
A nu se depasi doza recomandata.

Precautii farmaceutice:
Este foarte important sa ne asiguram ca aplicarea produsului este facuta într-o zona în care câinele nu poate sa linga produsul si deasemenea, sa ne asiguram ca animalele nu se ling unul pe celalalt dupa tratament.
Animalul nu trebuie îmbaiat timp de 2 zile dupa administrarea tratamentului si trebuie evitata îmbaierea mai frecvent de o data pe saptamâna.

Folosirea în perioada de gestatie:
Frontline pipete poate fi folosit la catele gestante si în perioada de alaptare.

Administrare si dozare:
Intervalul minim dintre tratamente este de 4 saptamâni.
Cale de administrare: Externa, prin aplicare pe piele.


Dozare:
1 pipeta de 1,34 ml (M) pentru caini peste 10 kg pâna la 20 kg.

Aceasta dozare asigura doza recomandata de 6,7 mg/kg de fipronil.
Se recomanda tratamentul lunar acolo unde pericolul de reinfestare cu purici este mai ridicat, daca animalul este alergic la purici, în situatia în care este necesara tinerea sub control a capuselor sau atunci când câinii sunt spalati în mod frecvent cu sampon hipoalergic si emolient. Acolo unde infestarea cu purici este mai redusa iar riscul de aparitie al capuselor este mai mic, Frontline pipete poate fi aplicat la un interval de doua luni.
FRONTLINE nu poate impiedica puricii sa se urce pe animal, dar odata ajunsi, acestia vor fi omoriti in maximum 24 de ore, inainte ca muscatura lor sa transmita vreo maladie. Majoritatea puricilor morti cad de pe animal, cei ramasi putind fi indepartati cu usurinta prin periaj.

Mod de administrare:
Se rupe pipeta la capatul pre-decupat. Se goleste complet pipeta departând firele de par în regiunea dintre omoplatii animalului, direct pe piele.

Supradozarea (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi):
Riscul aparitiei simptomelor adverse creste odata cu supradozarea, de aceea animalele trebuie tratate fiecare cu sortimetul de pipeta corespunzator greutatii corpului.

Precautii:
A se evita pulverizarea în ochi.

Recomandari pentru persoana care administreaza tratamentul:
Acest produs poate cauza iritari ale mucoasei si ale ochilor. In consecinta, trebuie evitat contactul produsului cu gura sau cu ochii.
Animalele si persoanele cu hipersensibilitate la insecticide sau alcool trebuie sa evite contactul cu Frontline pipete.
A se evita contactul cu degetele, daca acest lucru se întâmpla, se vor spala mâinile cu apa si sapun.
Daca se pulverizeaza din greseala in ochi, se recomanada spalarea cu apa.
Se vor spala bine mainile cu apa si sapun dupa tratament;
A se evita manipularea animalului pana nu se usuca locul în care a fost aplicat produsul, deasemenea copii nu trebuie sa se joace cu animalele pana în momentul în care se usuca blana. De aceea se recomanda aplicarea tratamentului seara, iar pe durata noptii câinii sa doarma singuri, nu cu unul dintre stapani si mai ales nu cu copiii.
A nu se fuma, manca sau bea pe durata aplicarii tratamentului.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie caine
UM PIP

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro