Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

NEWVAC LA SOTA 50 DZ

Acest produs nu mai face parte din oferta!

Cod: *66

Detalii produs


Virusul bolii Newcastle tulpina

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
NEWVAC LA SOTA 50 DZ.

COMPOZIŢIE
Ingrediente active:
Virusul bolii Newcastle tulpina
La Sota ............................. 106.5 – 107 EID50/doză

INGREDIENTE INACTIVE:
Lactoză ......................................................0,076 g

Cazeină ......................................................0,026 g

Fosfat dibazic de potasiu ........................0,001254 g

Fosfat monobazic de potasiu ......................0,0851 g

Fosfat disodic ............................................0,0121 g

Clorură de sodiu..........................................0,0027 g

Apă purificată .............................................ad. 1 ml

SPECII ŢINTĂ
Găini.

INDICAŢII
Pentru profilaxia specifică a bolii Newcastle la găini. Imunitatea s-a dezvoltat începând cu 7 zile după vaccinare şi durează 49 zile.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
NEWVAC LA SOTA:
- Se administreza individual injectabil (0,2 ml) subcutanat sau prin instilare în sacul conjunctival sau pe cale nazală;
- Se administrează masal prin aerosoli aplicaţi asupra întregului efectiv sau în apa de băut;
- Vaccinarea se recomandă a se face la vârsta de 1 zi prin administrare în sacul conjunctival sau pe cale nazală sau la 10-11 zile prin administrare în apa de băut, aerosoli sau pe cale subcutanată. Decizia privind momentul vaccinării şi modalitatea este dictată de situaţia epizootologică şi revine medicului veterinar din fermă.
- Pentru prepararea suspensiei de vaccin în vederea administrării se îndepărtează capsa de aluminiu şi dopul de cauciuc de la flaconul cu produsul liofilizat apoi se adaugă o cantitate din diluant după care se reaplică dopul de cauciuc şi se agită bine. Suspensia rezultată se transferă în flaconul cu diluant şi se începe imediat administrarea vaccinului la păsări.
- În cazul administrării individuale intraoculare / intranazale se aplică în fiecare ochi / nară câte o picătură din vaccinul reconstituit cu diluant, asigurând că mărimea picătorului să conţină o doză completă de vaccin.
- În cazul administrării în masă a vaccinului:
- în apa de băut:
- cu 48 ore înainte de vaccinare şi la 24 ore după vaccinare se opreşte orice administrare de medicamente sau dezinfectante în apa de băut;
- se clătesc adăpătorilor cu apă curată, proaspătă, fără adaosuri de substanţe medicamentoase sau dezinfectante;
- cu 2 ore înainte de vaccinare se privează păsările de apă;
- vaccinul reconstituit cu diluant se adaugă în apa de băut proaspătă, curată şi fără adaosuri de medicamente sau dezinfectante, apreciind cantitatea de apă pe care o bea o pasăre: 10 ml / pui până la vârsta de 30 zile; 20 ml / pui după vârsta de 30 zile (ex. 250 doze / 5 l de apă; 500 doze / 10 l apă);
- nu se administrează apă din nou până când nu se consumă toată apa care conţine vaccin; după aceea se continuă cu practica uzuală de adăpare;
-  prin aerosoli:
- suspensia pentru aerosoli se împrăştie peste păsări folosind un dispozitiv presurizat (“spray”) care generează microparticule.
- Administrarea pe cale injectabilă:
Flaconul cu vaccin (ex. 100 de doze) liofilizat se resuspendă cu diluant universal în cantitate de 20 ml pentru a asigura fiecărui pui un volum de 0,2 ml.
Inocularea se face cu seringă de 1 ml, locul de elecţie fiind subcutanat sub axilă.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Puii vaccinaţi prin aerosoli prezintă simptome respiratorii discrete (20 – 25%) care se remit după 2 – 3 zile, iar cei vaccinaţi prin instilaţii oculare prezintă conjunctivite discrete în procent redus (10 – 15%). Un procent redus din puii vaccinaţi pe cale subcutanată pot prezenta penaj zburlit şi stare de prostraţie consecutiv vaccinării. Dacă observaţi orice reacţii adverse, altele decât cele menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar. În cazul administrării unei supradoze, puii vaccinaţi prezintă simptome respiratorii şi conjunctivale discrete care se remit după 2 – 3 zile, precum şi penaj zburlit şi stare de prostraţie consecutiv vaccinării pe cale subcutanată. După reconstituirea produsului cu diluantul specific (când ambalajul primar este deschis pentru prima dată) aplicarea acestuia se face imediat consumându-se tot conţinutul flaconului deschis. Pentru reconstituire şi administrare se utilizează instrumentar steril. Pentru a evita efectul advers al clorului din apă asupra vaccinului, se recomandă a se dizolva 2,5 g lapte praf/l litru de apă de băut înainte de adăugarea vaccinului. Manipularea şi administrarea necorespunzătoare pot produce răspunsuri variate; se va folosi conţinutul integral al flaconului imediat după rehidratare; se va prepara numai cantitatea de vaccin care se va administra imediat; nu se vor vaccina păsările clinic bolnave, păsările după transport / transfer la alte ferme şi păsările cu mai puţin de 8 – 10 zile după alte vaccinări; cu 48 de ore înainte şi 24 ore după vaccinare se va sista aplicarea oricărui alt medicament şi administrarea dezinfectantelor în apa de băut; nu există restricţii de utilizare în timpul ouatului; nu se recomandă administrarea în amestec sau concomitent cu alte produse medicinale veterinare imunologice. Nu sunt suficiente informaţii privind siguranţa şi eficacitatea acestui produs administrat în amestec sau concomitent cu alte produse; o decizie privind folosirea acestui vaccin înainte sau după oricare alt produs necesită o analiză de la caz la caz; acest produs medicinal veterinar nu se amestecă cu alte produse medicinale veterinare; după vaccinare s-a evidenţiat transmiterea virusului vaccinal la puii de găină neinoculaţi; dar nu s-a evidenţiat transmiterea la curci şi raţe. Persoanele care administrează produsul vor evita contactul acestuia cu ochii întrucât virusul Newcastle poate produce o uşoară conjunctivită la om, care durează două sau trei zile. În cazul administrării prin aerosoli, personalul de execuţie va purta costum de protecţie pentru a se evita reacţiile inflamatorii la ochi.

CONDIŢII DE PĂSTRARE
Se păstrează la 2 – 8°C, protejat de lumina solară directă.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie pasari
UM FL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro