Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

VARACHET FORTE 0.6ML

Cod: 9694

Detalii produs


amitraz; taufluvalinat

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

VARACHET FORTE, solutie pentru benzi fumigene la albinele melifere amitraz, taufluvalinat

 

Fiecare ml de solutie contine:
Substante active:
amitraz............................ 150 mg
taufluvalinat...................... 60 mg
Excipienti: dodecilbenzen sulfonat de calciu, alcool gras C12 - C15 etoxilat, xilen

Indicatii:
Produsul medicinal veterinar VARACHET FORTE se foloseste in tratamentul varoozei (parazitoza externa a albinelor produsa de la albinele melifere.

CONTRAINDICATII:

Nu exista

REACTII ADVERSE:
Nu se cunosc.
in dozele terapeutice mentionate, produsul nu este toxic pentru albine.

Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

SPECII TINTA:
Albine melifere

 

MOD DE ADMINISTRARE:
Administrarea produsului medicinal veterinar Varachet Forte se face numai prin urdinis, la toti stupii.

Calea de administrare este externa, prin fumigatie. Pentru administrare, banda de hartie fumigena va fi indoita pe lungime pentru ca prin curentii de aer sa se poata intretine arderea completa a benzii.

Cu ajutorul pipetei se ia lichid din sticluta si se picura, cu distanta intre picaturi, pe banda fumigena. Benzile trebuie aprinse la ambele capete. La nivelul de ardere al benzii de carton se dezvolta o temperatura de 300-400°C, de aceea produsul se administreaza cu deosebita atentie, asezand benzile fumigene aprinse pe plase de sarhna sau bucati de tabla pentru a nu incendia stupul sau pavilionul.
Imediat dupa introducerea benzii aprinse (fara flacara) urdinisul stupului se va inchide 15-20 de minute.

Dozarea numarului de picaturi se raporteaza la volumul stupului dupa cum urmeaza:

2 picaturi pentru un corp de stup multietajat;
3 picaturi pentru un corp de stup Dadant de 10 rame;

5 picaturi pentru un corp de stup orizontal de 20 de rame.

Daca la ultimele doua administrari familiile de albine au fost deja restranse pentru iernat cu diafragma total despartitoare (etansa), atunci dozarea numarului de picaturi se raporteaza la spatiul nou ocupat de familia de albine, exemplu: 1 picatura pentru o jumatate de corp multietajat; 2 picaturi pentru doua treimi de corp Dadant de 10 rame; 3 picaturi pentru b jumatate de corp orizontal de 20 de rame; cand intr-un stup orizontal exista doua familii, fiecareia i se va administra cate 3 picaturi.
Administrarea produsului Varachet Forte se face in tot sezonul activ (in afara perioadelor de cules de productie), cu mentiunea ca tratamentele cu cea mai inalta eficacitate sunt cele de toamna, cand nu mai exista puiet capacit.

Prima administrare se face primavara cand albinele au inceput activitatea normala. Urmatoarele trei administrari se efectueaza in luna august, la interval de 7 - 10 zile, dupa recoltarea mierii pentru comercializare.

Toamna se mai fac doua administrari la interval de 7 - 10 zile, ultima efectuandu-se in absenta totala a puietului din stup. Daca mai exista puiet capacit, acesta pastreaza acarienii Varroa destructor, care odata cu eclozionarea puietului raman in stup, majoritatea reusind sa paraziteze toata iarna, reproducandu-se odata cu prima generatie de puiet din primavara.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA:
Respectati dozele recomandate.
Pentru o eficacitate maxima, inainte de utilizarea produsului sd vor lua masuri de etanseizare a stupilor.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie albine
UM CUT

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro