Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

EQUILIS PREQUENZA TE 1D

Cod: 144841

Detalii produs


Toxine tetanice şi subunităţi purificate de hemaglutinină de virusuri ale influenţei ecvine: A/equine-1/ Prague/1/ 56 100 UA1 A/equine-2/ Newmarket/1/93 50 UA A/equine-2/ Newmarket/2/93 50 UA Toxine tetanice 40 Lf2

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
Equilis Prequenza Te -
suspensie injectabilă pentru cai.

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE
Per doză de 1 ml:
Substanţă activă
Toxine tetanice şi subunităţi purificate de hemaglutinină de virusuri ale influenţei ecvine:
A/equine-1/ Prague/1/ 56 100 UA1
A/equine-2/ Newmarket/1/93 50 UA
A/equine-2/ Newmarket/2/93 50 UA
Toxine tetanice 40 Lf2
Adjuvant
Saponină purificată 375 micrograme
Colesterol 125 micrograme
Fosfatidilcolină 62.5 micrograme
Excipient
Urme de formaldehidă
Urme de tiomersal

INDICAŢIE (INDICAŢII)
Imunizarea activă a cailor începând cu vârsta de 6 luni împotriva influenţei ecvine pentru reducerea semnelor clinice şi excreţiei de virus după infecţie şi imunizarea activă împotriva tetanosului pentru a preveni mortalitatea.

Influenţa
Debutul imunităţii: 2 săptămâni după vaccinarea primară
Durata imunităţii : 5 luni după imunizarea primară
12 luni după prima revaccinare

Tetanus
Debutul imunităţii: 2 săptămâni după vaccinarea primară
Durata imunităţii: 17 luni după vaccinarea primară
24 luni după prima revaccinare

CONTRAINDICAŢII
Nu este cazul.

REACŢII ADVERSE
Poate apare o tumefacţie difuză dură sau moale la local injectării (max. 5 cm diametru) ce regresează în 2 zile. Poate apare durere la locul injecţiei care în cazuri rare poate avea ca rezultat un discomfort funcţional temporar (rigiditate). În cazuri foarte rare, apare febra uneori însoţită de inapetenţă şi letargie timp de 1 zi şi în circumstanţe excepţionale timp de până la 3 zile.
Dacă observaţi orice reacţii serioase sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ
Cai.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Administrare intramusculară, 1ml
Program de vaccinare:
Vaccinarea primară
Se administrează o doză prin injecţie intramusculară (1ml), conform schemei următoare:
• Vaccinarea primară: prima injecţie începând cu vârsta de 6 luni, a doua injecţie 4 săptămâni mai târziu

Revaccinare
Influenţa

Prima revaccinare (a treia doză) împotriva influenţei ecvine se recomandă la 5 luni de la imunizarea primară. Această revaccinare are ca rezultat o durată a imunităţii contra influenţei ecvine de cel puţin 12 luni.A doua revaccinare are loc la 12 luni de la prima revaccinare.Utilizarea alternativă la interval de 12 luni a unui vaccin corespuzător contra influenţei ecvine care să conţină tulpinile:
 A/equi 1/Prague 56,
A/equi 2/Newmarket-1/93,
 A/equi 2/Newmarket-2/93, se recomandă pentru menţinerea nivelelor de imunitate corespunzătoare pentru componenta de influenţă ecvină.

Tetanus
Prima revaccinare nu se realizează mai târziu de 17 luni de la imunizarea primară.
Ulterior se recomandă un interval de maxim 2 ani între administrări.În cazul riscului crescut de infecţie sau a ingestiei insuficiente de colostru poate fi făcută o administrare iniţială suplimentară la vârsta de 4 luni urmată de programul de vaccinare complet (imunizarea primară la vârsta de 6 luni şi 4 săptămâni mai târziu).
 Imunizarea concomitentă activă şi pasivă (vaccinarea de necesitate). Vaccinul poate fi administrat concomitent cu Tetanus Serum de la Intervet pentru tratamentul cailor cu răni, care nu au fost imunizaţi împotriva tetanosului. În acest caz prima doză vaccinală (V1) poate fi administrată concomitent cu doza profilactică de Tetanus Serum de la Intervet în puncte separate, folosind ace şi seringi separate. Aceasta va conduce la o protecţie pasivă împotriva tetanosului de cel puţin 21 zile după administrarea concomitentă. A doua doză de vaccin (V2) trebuie administrată după 4 săptămâni. O a treia vaccinare cu Equilis Prequenza Te trebuie realizată cu cel puţin 4 săptămâni mai târziu. Utilizarea concomitentă a Equilis Prequenza Te şi Tetanus-Serum de la Intervet poate reduce imunitatea activă împotriva tetanosului comparativ cu caii vaccinaţi cu Equilis Prequenza Te în absenţa Serului cu anatoxină tetanică.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Vaccinul se va aduce la temperatura camerei (15 - 25°C) înainte de utilizare.
Se administrează 1 ml de vaccin i.m.
Nu există informaţii disponibile referitoare la siguranţă şi eficacitate în urma utilizării simultane a acestui vaccin cu orice alt vaccin. A fost demonstrată siguranţa şi eficacitatea utilizării concomitente cu Tetanus Serum de la Intervet. De aceea, se recomandă ca nici un alt vaccin să nu fie administrat simultan.

TIMP DE AŞTEPTARE
Zero zile.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra la 2°C- 8 °C ferit de lumină. A se feri de îngheţ. A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă.

 ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)
Se vor vaccina numai animalele sănătoase. În caz de auto-injectare accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul sau eticheta produsului.
Mânjii nu se vaccinează înaintea vârstei de 6 luni mai ales dacă iepele au fost revaccinate în ultimele 2 luni de gestaţie, datorită posibilei interferenţe cu anticorpii maternali.
A un se combina cu un alt vaccin sau produs imunologic.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

PREZENTARE
Cutii de carton cu 10 flacoane de sticlă de 1 ml.
Cutii de carton cu 1,5 sau 10 seringi preumplute prevăzute cu ace.
Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie cabaline
UM FL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro