Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

FORTEKOR FLAVOUR 20MG CAINI 21-80KG

Cod: M83

Detalii produs


benazepril clorhidrat

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

FORTEKOR Flavour 5mg/20mg

Comprimate pentru caini si pisici.

DECLARAREA SUBSTANTEI ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTI

Fiecare comprimat contine 5 mg. / 20 mg. benazepril clorhidrat.

INDICATII

FORTEKOR Flavor 5 mg./ 20 mg. apartine unui grup de medicamente denumite inhibitori ACE (enzima de conversie a angiotensinei). Se prescrie de medicul veterinar pentru tratamentul insuficientei cardiace congestive la caini si pentru reducerea proteinuriei asociate cu bolile renale cronice la pisici.

CONTRAINDICATII

A nu se folosi in caz de hipersensibilitate la substanta activa benazepril clorhidrat sau la oricare dintre ingredientii comprimatelor.

A nu se folosi in cazuri de hipotensiune (tensiune arteriala scazuta), hipovolemie (volum de sange redus) sau insuficienta renala acuta.

A nu se folosi in cazuri de insuficienta de debit cardiac datorata stenozei aortice sau pulmonare.

A nu se folosi la catele sau pisici gestante, sau care alapteaza pentru ca siguranta substantei benazepril clorhidrat nu a fost stabilita inca pe perioada gestatiei sau lactatiei la aceste specii.

REACTII ADVERSE

La unii caini cu insuficienta cardiaca congestiva poate sa apara voma sau oboseala pe perioada tratamentului.

La cainii si pisicile cu boli renale cronice s-ar putea sa apara o crestere moderata a nivelului de creatinina, un indicator al functiei renale, in sange. Aceasta se datoreaza probabil efectului medicatiei de a reduce tensiunea arteriala in rinichi, astfel incat nu reprezinta in mod necesar un motiv pentru sistarea tratamentului, daca animalul nu prezinta alte reactii adverse.

FORTEKOR Flavor 5 mg. poate creste consumul de alimente si greutatea corporala la pisici.

In cazuri rare au fost raportate la pisici voma, scaderea apetitului, deshidratarea, letargia si diareea.

Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

SPECII TINTA

Caini si pisici.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE

FORTEKOR Flavour 5 mg. sau 20 mg. trebuie administrat pe cale orala o data pe zi , cu sau fara mancare. Durata tratamentului este nelimitata.

FORTEKOR Flavour 5 mg. sau 20 mg. sunt comprimate aromate, acceptate voluntar de majoritatea cainilor si pisicilor.

La caini FORTEKOR Flavour 5 mg. / 20 mg.trebuie sa fie administrat pe cale orala la o doza minima de 0,25 mg. (intre0,25-0,5) benazepril clorhidrat/kg. de greutate corporala o data pe zi, conform urmatorului regim:

Greutatea 

cainelui

(kg)

FORTEKOR Flavour 5 mg
Doza standard Doza dubla
>   5-10 0,5 comprimat 1 comprimat
> 10-20 1 comprimat 2 comprimate

 

La cainii cu insuficienta cardiaca congestiva, doza poate fi dublata, cu mentinerea administrarii o data pe zi, la o doza minima de 0,5mg. (intre 0,5-1,0) benazepril clorhidrat / kg. greutate corporala, daca din punct de vedere clinic se considera necesar si se recomanda de catre medicul veterinar.  Respectati mereu instructiunile privitoare la doza data de medicul veterinar.

La pisici FORTEKOR Flavour 5 mg. sau 20 mg.trebuie sa fie administrat pe cale orala la o doza minima de 0,5 mg. (intre 0,5- 1,0) benazepril clorhidrat /kg. de greutate corporala o data pe zi , conform urmatorului regim:

Greutate pisica

(kg)

FORTEKOR Flavour 5 mg.
   2,5 - 5 0,5 comprimat
> 5 - 10 1 comprimat

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA

Numai pentru uz oral.

Numai pentru uz veterinar.

Spalati-va pe maini dupa utilizare.

ATENTIONARI SPECIALE

Atentionari speciale privitoare la caini si la pisici

Eficacitatea si siguranta FORTEKOR Flavour 5 mg. / 20 mg. nu au fost stabilite la caini si pisici avand o greutate corporala sub 2,5 kg.

Precautii speciale pentru utilizare la animale

In caz de boli renale cronice, medicul dumneavoastra veterinar verifica starea de hidratare a animalului dvs. Inainte sa inceapa terapia si poate sa recomande efectuarea de teste de sange in mod regulat pe perioada terapiei pentru monitorizarea concentratiilor de creatinina in plasma si numarul de eritrocite in sange.

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale

A se spala mainile dupa utilizare.

In cazul ingestiei orale accidentale, adresati-va imediat medicului, prezentandu-i acestuia eticheta sau prospectul.

Femeile insarcinate trebuie sa aiba o grija deosebita pentru a evita expunerea orala accidentala intrucat s-a constatat ca inhibitorii ACE afecteaza fatul in perioada sarcinii.

Utilizare in timpul gestatiei, lactatiei

A nu se folosi in perioada de gestatie sau lactatie. Siguranta FORTEKOR Flavour 5 mg. nu a fost stabilita la cainii si pisicile care au pui, sunt gestante sau alapteaza.

Interactiuni

Informati medicul veterinar daca animalului i se administreaza sau i s-a administrat recent orice alt medicament.

La caini cu insuficienta cardiaca congestiva, FORTEKOR Flavour 5mg. a fost administrat in combinatie cu digoxina, diuretice, pimobendan si produse antiaritmice, fara sa se fi demonstrat reactii adverse asociate.

Interactiunile cu diureticele care retin potasiul cum sunt spironolactona, triamterenul sau amiloridul nu pot fi excluse. Se recomanda monitorizarea nivelelor  de potasiu in plasma atunci cand FORTEKOR Flavour 5 mg. / 20mg. se foloseste in combinatie cu diuretice care economisesc potasiul din cauza riscului de hiperkaliemie (nivel ridicat de potasiu in sange).

Supradoza

In caz de supradoza accidentala poate sa apara hipotensiune reversibila trecatoare (tensiune arteriala scazuta).Terapia consta in perfuzii intravenoase cu solutii saline izotonice caldute.

Proprietati farmacodinamice

Benazepril clorhidrat este un promedicament hidrolizat in vivo in metabolitul sau activ, benazeprilat.

Benazeprilat este un inhibitor foarte puternic si selectiv al enzimei de conversie al angiotensinei (ACE) impiedicand astfel conversia angiotensinei inactive I in angiotensina activa II, reducand in consecinta si sinteza de aldosteron. De aceea, acesta blocheaza efectele mediate de angiotensina II si aldosteron, inclusiv vasoconstrictia arterelor si venelor, retentia de sodiu si de catre rinichi si efectele de remodelare  (inclusiv hipertrofia cardiaca patologica si modificarile renale degenerative).

FORTEKOR Flavour  5mg. / 20 mg. provoaca o inhibare de durata a activitatii ACE plasmatice la caini si pisici, cu peste 95% inhibare la efect maxim si activitate semnificativa (>80% la caini si > 90% la pisici) care persista 24 ore dupa administrare.

FORTEKOR Flavour 5 mg / 20 mg. reduce tensiunea arteriala si volumul de incarcare a inimii la cainii cu insuficienta cardiaca congestiva.

La pisici cu insuficienta renala experimentala, FORTEKOR Flavour 5 mg./20 mg. a normalizat presiunea capilara glomerulara ridicata si a redus tensiunea arteriala sistemica. Reducerea hipertensiunii glomerulare poate intarzia progresul bolii renale prin inhibarea deteriorarii continue a rinichilor.

 Intr-un studio clinic la pisicile cu boli renale cronice, FORTEKOR Flavour 5 mg. / 20 mg. a redus in mod semnificativ pierderea de proteine in urina; acest efect este imediat probabil prin hipertensiunea glomerulara redusa si efectele benefice asupra membranei bazale glomerulare. FORTEKOR Flavour 5mg. / 20mg. a crescut de asemenea apetitul pisicilor, in special in cazurile mai avansate.

Spre deosebire de alti inhibitori ACE, benazeprilatul se excreta atat pe cale biliara cat si pe cale urinara la caini si 85% pe cale biliara si 15% pe cale urinara la pisici, motiv pentru care ajustarea dozei de FORTEKOR Flavour 5 mg. / 20 mg. nu este necesara in tratarea cazurilor de insuficienta renala.

PREZENTARE

Fortekour Flavour 5 mg. / 20 mg.

Cutie cu 1 blister a cate 14 comprimate.

 

 

 

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie caine
UM CUT

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro