Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

FORTEKOR PLUS 5/10 MG

Cod: M84

Detalii produs


Pimobendan/benazepril clorhidrat

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR
INGREDIENTE (INGREDIENŢI):

Fiecare comprimat conține:
Substanţe active:
Pimobendan  Benazepril clorhidrat.

FORTEKOR PLUS 1,25 mg/2,5 mg comprimate 1,25 mg 2,5 mg;
FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg comprimate 5 mg 10 mg.

Excipienți:Oxid brun de fier E172;
Comprimatele sunt ovale cu dublu strat, de culoare albă și maro deschis și pot fi împărțite în jumătăți de-a lungul liniei mediane.

INDICAŢIE (INDICAŢII):
Pentru tratamentul insuficienţei cardiace congestive datorate insuficienței valvei atrio-ventriculare sau cardiomiopatiei dilatative la câini. FORTEKOR PLUS este o combinație cu doză fixă și trebuie să fie folosit doar la subiecți ale căror semne clinice se tratează cu succes prin administrarea în mod simultan a acelorași doze ale componentelor individuale (pimobendan și benazepril clorhidrat).

CONTRAINDICAŢII:
Nu se utilizează în caz de insuficiență de debit cardiac datorat stenozei aortice sau pulmonare.
Nu se utilizează în caz de hipontensiune (tensiune arterială scăzută), hipovolemie (volum scăzut al sângelui) sau insuficienţă renală acută.
Nu se utilizează la cățele gestante sau aflate în perioada de lactație (vezi secțiunea „ATENŢIONĂRI SPECIALE”).
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la pimobendan, la benazepril clorhidrat sau la oricare dintre excipienţi.

REACŢII ADVERSE
Pimobendan.
În cazuri rare, pot să apară un efect cronotrop pozitiv moderat și vomă. Aceste efecte depind, însă, de dozaj și pot fi evitate prin reducerea dozei în situaţiile respective.
În cazuri rare s-au observat tranzitoriu diaree, anorexie sau letargie.

Benazepril clorhidrat.
Un număr redus de câini pot prezenta tranzitoriu vomă, lipsă de coordonare sau semne de oboseală.
La câinii cu boală renală cronică, benazepril poate crește concentrațiile de creatinină plasmatică la începutul terapiei. Creșterea moderată a concentrațiilor de creatinină plasmatică în urma administrării inhibitorilor ACE este compatibilă cu reducerea hipertensiunii glomerulare induse de acești agenți, astfel încât nu există motive pentru oprirea tratamentului în absența altor semne.
Frecvența reacțiilor adverse este definită utilizând următoarea convenție:
- foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale care prezintă reacții adverse în timpul unui tratament);
- frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 100 animale);
- mai puțin frecvente (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 1000 animale);
- rare (mai mult de 1 dar mai puțin de 10 animale din 10 000 animale);
- foarte rare (mai puțin de 1 animal din 10 000 animale, inclusiv raportările izolate);
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ȚINTĂ:
Câini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:
Administrare pe cale orală.

FORTEKOR PLUS este un produs de combinație fixă care trebuie utilizat numai la câinii care necesită ambele substanțe active care urmează să fie administrate concomitent la această doză fixă.
Gama recomandată a dozei pentru FORTEKOR PLUS este de 0,25 - 0,5 mg pimobendan per kg greutate corporală și 0,5 - 1 mg benazepril clorhidrat per kg greutate corporală împărțită în două doze zilnice. Comprimatele FORTEKOR PLUS trebuie administrate pe cale orală, de două ori pe zi, la interval de 12 ore (dimineața și seara) și cu aproximativ 1 oră înainte de hrănire.
Comprimatele pot fi rupte de-a lungul liniei mediane.

Tabelul de mai jos poate fi utilizat pentru ghidare.


        Concentrația și numărul comprimatelor de administrat

Greutatea câinelui (kg) FORTEKOR PLUS 1,25 mg/2,5 mg
comprimate
FORTEKOR PLUS 1,25 mg/2,5 mg
comprimate
FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg
comprimate
FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg
comprimate
Dimineața Seara Dimineața Seara
2,5 - 5 0,5 0,5
5 - 10 1 1
10 - 20 0,5 0,5
20 - 40 1 1
Peste 40 kg 2 2

 RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Comprimatele FORTEKOR PLUS pot fi împărțite în jumătăți, dacă este necesar.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C.
Păstrați blisterul în cutia de carton exterioară în vederea protecției contra umezelii.
Orice jumătate de comprimat rămasă trebuie să fie așezată la loc în blisterul deschis și păstrată (timp de cel mult 1 zi) în cutia de carton originală, astfel încât să nu fie lăsată la vederea sau îndemâna copiilor.
A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării care este marcată pe blister și pe cutie de carton după “EXP”.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)
Precauţii speciale pentru utilizare la animale:

În cazul bolilor renale cronice, se recomandă verificarea stării de hidratare a câinelui înainte de începerea terapiei şi monitorizarea creatininei plasmatice și a numărului de eritrocite în sânge pe parcursul terapiei. Întrucât pimobendan se metabolizează în ficat, produsul nu trebuie să fie administrat câinilor care suferă de insuficiență hepatică severă. Eficacitatea și siguranța produsului nu au fost stabilite la câinii cu greutate corporală sub 2,5 kg sau sub 4 luni ca vârstă.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Spălați-vă pe mâini după utilizare. Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la pimobendan sau benazepril clorhidrat trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de ingestie orală accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta. Femeile însărcinate trebuie să aibă o grijă deosebită să evite expunerea orală accidentală, întrucât s-a demonstrat că inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) afectează fătul în cursul sarcinii la oameni.

Utilizare în perioada de gestație și lactație:
A nu se folosi în perioada de gestaţie sau lactație. Siguranța FORTEKOR PLUS nu a fost testată la câinii aflați în perioada de reproducere, gestație sau lactație.
Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune:
Informați medicul veterinar dacă se administrează, respectiv s-a administrat recent câinelui orice alt medicament.
La câinii cu insuficiență cardiacă congestivă, benazepril clorhidratul și pimobendanul au fost administrate în combinație cu digoxină şi diuretice fără interacțiuni adverse demonstrabile. La oameni, combinația dintre inhibitorii ACE și medicamentele antiinflamatorii nesteroidice (AINSuri) poate duce la reducerea eficacității antihipertensive sau insuficiența funcției renale. De aceea, utilizarea concomitentă a produsului FORTEKOR PLUS cu AINS-uri sau orice alt medicament cu efect hipotensiv ar trebui să fie luată în considerare cu atenție înainte de a utiliza astfel de combinații. Combinația de FORTEKOR PLUS și alți agenți antihipertensivi (de exemplu, blocanții canalului de calciu, β-blocanții sau diureticele), anestezicele sau sedativele pot duce la efecte hipotensive suplimentare. Medicul veterinar poate recomanda monitorizarea strictă a funcției renale și a semnelor de hipotensiune (letargie, slăbiciune, etc.) și tratarea acestora dacă este necesar. Interacțiunile cu diureticele care economisesc potasiul, cum sunt spironolactona, triamterenul sau amiloridul, nu pot fi excluse. De aceea, medicul veterinar poate recomanda monitorizarea concentrațiilor de potasiu plasmatic la utilizarea produsului FORTEKOR PLUS în combinație cu un diuretic care economisește potasiul, din cauza riscului de hiperkalemie (nivel ridicat de potasiu în sânge).

Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot):
În caz de supradozare, câinele trebuie tratat în funcție de simptome. Hipotensiunea reversibilă tranzitorie (presiune arterială scăzută) poate interveni în caz de supradozare accidentală. Terapia va consta în administrarea de perfuzie intravenoasă (perfuzii intravenoase) cu ser fiziologic izotonic cald, după cum este necesar.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSELOR NEUTILIZATE SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ:
Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar sau farmacistului informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Dimensiuni de ambalaj:
FORTEKOR PLUS 1,25 mg/2,5 mg comprimate:30 sau 60 comprimate;
FORTEKOR PLUS 5 mg/10 mg comprimate:30 sau 60 comprimate.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie caine
UM CUT

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro