Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Spring Sale

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ALZANE 10 ML

Cod: syva1

Detalii produs


Hidroclorură de atipamezol.

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
ALZANE 10 ML

5 mg/ml, soluție injectabilă pentru câini și pisici

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
Alzane, 5mg/ml, soluție injectabilă, pentru câini și pisici.
Hidroclorură de atipamezol.

DECLARAREA SUBSTANȚEI ACTIVE ȘI A ALTOR INGREDIENTE
Produsul este o soluție apoasă, sterilă, limpede și incoloră care conține:

Substanță activă:
Hidroclorură de atipamezol 5 mg/ml.

Excipienți:
Parahidroxibenzoat de metil (E218);
Clorură de sodiu;
Apă pentru preparate injectabile.

INDICAȚII
Hidroclorura de atipamezol este antagonist selectiv al receptorilor alfa 2-antagonici și este indicat să anuleze efectele sedative ale medetomidinei sau dexmedetomidinei la câini și pisici.

CONTRAINDICAȚII
A nu se folosi la animalele de reproducție sau animalele ce suferă afecțiuni hepatice, renale sau cardiace.

REACȚII ADVERSE
S-a observat un efect hipotensiv tranzitoriu în timpul primelor zece minute post-administrare a hidroclorurii de atipamezol. În cazuri rare sau raportat hiperactivitate, tahicardie, salivație, vocalize atipice, tremurături musculare, vomă, creșterea ratei respiratorii, urinare și defecare necontrolată. În cazuri foarte rare, poate apare reinstalarea sedării sau timpul de recuperare nu se va scurta în urma administrării atipamezolului.
La pisici, când se utilizează doze mici pentru reversia parțială a efectelor medetomidinei sau dexmedetomidinei trebuie să se evite posibilitatea instalării hipotermiei (chiar în cazul în care se instalează în urma sedării).
Dacă observați reacții adverse serioase altele decât cele menționate în prospect, vă rugăm să informați medicul.

SPECII ȚINTĂ
Câini și pisici.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru o singura administrare intramusculară la câini și pisici. Când se administrează volume mici, pentru efectuarea cu acuratețe a dozării se recomandă folosirea unei seringi gradate potrivite. Atipamezolul este administrat la 15-60 minute de la injecția cu medetomidină sau
dexmedetomidină.
Câini: doza în micrograme per kilogram este de cinci ori doza inițială de hidroclorură de medetomidină și de zece ori doza de hidroclorură de dexmedetomidină.
Datorită concentrației de cinci ori a ingredientului activ (hidroclorura de atimapezol) la acest produs comparativ cu aceea a produselor ce
conțin 1 mg de hidroclorură de medetomidină pe ml și concentrației comparabilă cu aceea a preparatelor ce conțin 0,5 mg de hidroclorură de dexmetomidină, se recomandă un volum egal din fiecare preparat.
Timpul de recuperare se scurtează cu aproximativ 5 minute. Animalele încep să se miște după aproximativ 10 minute de la administrarea produsului.
                             
                                     Tabel exemplu dozare la caini:
Dozare medetomidina 1,0 mg/ml sol. inj. Dozare Alzane 5,0mg/ml sol. inj
0,04 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 40 µg/kg greutate corporala 0,04 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 200 µg/kg greutate corporala
Dozare dexmedetomidina 0,5mg/ml sol. inj. Dozare Alzane 5,0mg/ml sol. inj
0,04 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 20 µg/kg greutate corporala 0,04 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 200 µg/kg greutate corporala


                                     Tabel exemplu dozare la pisici:
Dozare medetomidina 1,0 mg/ml sol. inj. Dozare Alzane 5,0mg/ml sol. inj
0,08 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 80 µg/kg greutate corporala 0,04 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 200 µg/kg greutate corporala
Dozare dexmedetomidina 0,5mg/ml sol. inj. Dozare Alzane 5,0mg/ml sol. inj
0,08 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 40 µg/kg greutate corporala 0,04 ml/kg gr. corporala, coresp. cu 200 µg/kg greutate corporalaTIMP DE AȘTEPTARE
Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.
A nu se folosi după expirarea datei menționată pe etichetă și cutie.
Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 28 zile.

ATENȚIONĂRI SPECIALE
Precauții speciale pentru utilizare la animale
După administrarea produsului, animalele trebuie lăsate să se odihnească într-un loc liniștit. În timpul recuperării animalele nu trebuie lăsate nesupravegheate.
Datorită recomandărilor diferite de dozare, trebuie avută grijă la utilizarea produsului în afara prescripției etichetei la alte animale decât speciile țintă.
Dacă se administrează alte sedative decât medetomidina sau dexmedetomidina, trebuie avut în vedere că efectele acelor sedative pot persista după anularea efectelor substanțelor alfa-2 agoniste.
Atipamezolul nu anulează efectul ketaminei, care poate cauza colaps la câini și crampe la pisici atunci când se folosește singură. A nu se administra atipamezol la 30-40 minute după administrarea de ketamină.

Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale
Datorită activității farmaceutice puternice a atipamezolului, contactul pielii, ochilor și mucoasele, cu produsul trebuie evitat. În cazul contactului accidental cu pielea și ochii, spălați imediat zona respectivă cu apă curată. Cereți sfatul medicului dacă persistă iritația. Scoateți hainele contaminate care sunt în contact direct cu pielea.
Trebuie acordată atenție pentru a evita ingerarea și auto-injectarea accidentală. Dacă se produce ingerarea și auto-injectarea accidentală, se recomandă să cereți imediat sfatul medicului și să prezentați prospectul produsului.

Interacțiuni cu alte produse medicinal veterinare.
Nu se recomandă administrarea simultana a atipamezolului cu alte produse cu acțiune la nivel central, ca diazepanul, acepromazina sau opiacee.

Supradozarea: Supradozarea hidroclorurii de atipamezol poate cauza o stare de tahicardie tranzitorie și alertă (hiperactivitate tremur muscular). Dacă este necesar aceste semne pot fi anulate printr-o doză de hidroclorură de medetomidină sau dexmedetomidină, doză mai scazută decat cea clinică, folosită în mod uzual.
Dacă hidroclorura de atipamezol este administrată în mod necorespunzător, la un animal ce nu a fost tratat cu hidroclorură de medetomidină sau dexmedetomidină, poate apare hiperactivitate și tremur muscular. Aceste efecte pot persista pentru circa 15 minute.
În absența oricăror studii de compatibilitate acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alt produs medicinal veterinar în aceeași seringă.

Utilizarea în timpul gestației sau lactației:
Siguranța acestui produs medicinal veterinar nu a fost stabilită pentru utilizarea în timpul gestației și lactației, de aceea nu se recomandă utilizarea în timpul gestației și lactației.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR, DUPĂ CAZ
Medicamentele nu trebuie aruncate în apa menajeră sau reziduuri menajere.
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unui astfel de produs medicinal veterinar trebuie eliminat în conformitate cu cerințele locale.


PREZENTARE AMBALAJ:
Cutie de carton cu un flacon de 10 ml;
Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro