Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

STOMORGIL 2%

Cod: 6636D

Detalii produs


- Spiramicina baza - Metronidazol

Pachete care contin acest produs:
STOMORGIL 2% PROMO 2 CT. *10% REDUCERE

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
STOMORGIL 2%

Compozitie:

Fiecare comprimat contine:
- Spiramicina baza ............ 150.000 U.I.
- Metronidazol ............. 25 mg
- Excipient q.s..............1 comprimat


Proprietati farmacologice:
STOMORGYL este o combinatie formata din doua antibiotice : spiramicina si metronidazol.
Spiramicina este un bacteriostatic ce apartine familiei macrolidelor. Aceasta este activa impotriva unei largi game de bacterii Gram pozitive (cum ar fi Mycoplasma), precum si impotriva unei game mai restranse de bacterii Gram negative.
Asemenea altor macrolide, spiramicina inhiba sinteza proteinelor si se fixeaza pe ribozomii bacterieni ducand astfel la o inhibare a sintezei proteice la nivel bacterian.
Metronidazolul este activ impotriva germenilor anaerobi Gram negativ si Gram pozitiv (Bacteroides, Fusobacterium)
Bolile periodontale sunt de importanta primara la caini. Acestea sunt asociate cu aparitia tartrului dentar care este mediul propice pentru dezvoltarea microorganismelor aerobe si anaerobe.
Studiile au relevat preponderenta Streptococilor, Pasteurella multocida, Stafilococilor si a bacteriilor anaerobe la nivelul infectiilor bucale la carnivore. De asemenea, spirochetele si fusiformele sunt prezente adesea, la animalele cu infectii bucale.
Asocierea metronidazol-spiramicina are un spectru complementar, toti germenii recunoscuti ca agenti patogeni sunt inhibati fie de unul fie de celalalt ingredient activ.

Caracteristici farmacodinamice :
Dupa administrarea, pe cale orala, la 2 pana la 4 ore de la administrare s-a observat existenta unei concentratii mari de spiramicina in plasma si a unei concentratii mari de spiramicina in saliva timp de 4-8 ore de la administrarea produsului STOMORGYL, concentratie de trei ori mai mare decat cea detectata la nivelul plasmei.
Concentratie mare de metronidazol a fost detectata la o ora dupa administrare in saliva la acelasi nivel ca cea din plasma.
Cele doua ingrediente active ajung in cavitatea bucala intr-o cantitate suficienta care inhiba activitatea germenilori responsabili de conditiile patologice din zona.

Particularitati clinice
Speciile la care se foloseste : caini si pisici

Instructiuni de folosire : Infectii provocate de bacterii aerobe si anaerobe, in special infectii ale cavitatii bucale : stomatite, gingivite, boli periodontale, pyorrhoea, halitoza.

Contraindicatii :Hipersensibilitate cunoscuta la una din cele doua ingrediente.

Efecte adverse, frecventa si gravitate : nu s-au observat.

Precautii speciale : nu este cazul.

Folosirea pe durata gestatiei si a lactatiei :
Studiile pe speciile de laborator nu au relevat nici un efect teratogen sau embriotoxic. Nu exista interdictie pentru administrarea produsului STOMORGYL in timpul gestatiei sau lactatiei.

Interactiuni cu alte medicamente : nu s-au descoperit nici un fel de interactiuni.

Posologie si mod de administrare :
Comprimatele STOMORGYL se administreaza pe cale orala, doza recomandata fiind de 75000 IU de spiramicina si 12,5 mg metronidazol pe kg, greutate corporala, in fiecare zi.

Ex : STOMORGYL 2    un comprimat pe 2 kg greutate corporala, pe zi, timp de 5 pana la 10 zile.
STOMORGYL 10          un comprimat pe 10 kg greutate corporala, pe zi, timp de 5 pana la 10 zile.

Supradozarea : Tratamentul zilnic, pe cale orala, cu STOMORGYL nu a provocat nici un efect toxic la caini tratati cu o doza de 5 ori mai mare decat cea recomandata, timp de o perioada mai mare de 3 ori decat cea recomandata.

Perioada de asteptare : nu se aplica, deoarece STOMORGYL este indicat pentru folosirea la animale de companie.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0.02

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro