Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

RYCARFA 50MG/ML X 20ML

Cod: AI33

Detalii produs


Carprofen

Descriere

Rycarfa 50 mg/ml soluţie injectabilă pentru câini şi pisici
Compozitie:
Substanţă activă: Carprofen 50 mg
Excipient: Alcool benzilic 10 mg
Soluţie transparentă, de culoare galben pal.
Indicatii:
Câini: controlul durerii postoperatorii şi al inflamaţiei după intervenţii chirurgicale ortopedice şi asupra ţesuturilor moi (inclusiv intraoculare).
Pisici: pentru controlul durerii postoperatorii.
Contraindicatii:
Nu se utilizează la animale cu boli cardiace, hepatice sau renale sau în caz de afecţiuni gastrointestinale, în cazul posibilităţii apariţiei ulceraţiilor sau hemoragiilor gastrointestinale, sau în cazul hipersensibilităţii la carprofen, la orice alt medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. Similar altor AINS, există riscul unor rare reacţii adverse idiosincrazice renale sau hepatice. Nu se administrează intramuscular. Nu se utilizează după o intervenţie chirurgicală asociată cu pierderea unei cantităţi mari de sânge. Nu se utilizează în mod repetat la pisici. Nu se utilizează la pisici cu vârsta sub 5 luni. Nu se utilizează la câinii cu vârsta sub 10 saptamani.
Reacţii adverse:
În timpul tratamentului cu AINS au fost raportate următoarele reacţii adverse frecvente: vărsături,  scaun moale/diaree, sânge ocult in fecale, pierderea apetitului alimentar şi letargie. În general, aceste reacţii adverse apar în timpul primei săptămâni de tratament şi sunt,  în majoritatea cazurilor, tranzitorii şi se remit la întreruperea tratamentului, dar, în cazuri foarte rare, pot fi severe sau fatale. Dacă apar reacţii adverse, tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie solicitat sfatul medicului veterinar. Similar altor AINS, există riscul unor rare reacţii adverse idiosincrazice renale sau hepatice. Ocazional, după administrare subcutanată, pot apărea reacţii la nivelul locului de administrare. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.
Specii tinta:
Câini şi pisici.
Mod de administrare:
Câini: doza recomandată este de 4,0 mg carprofen/kg greutate corporală (1 ml/12,5 kg greutate corporală), administrată intravenos sau subcutanat. Administrarea optimă a medicamentului este în perioada preoperatorie, fie în timpul premedicaţiei, fie la inducerea anesteziei.
Pisici: doza recomandată este de 4,0 mg carprofen/kg greutate corporală (0,24 ml/3,0 kg greutate corporală), administrată intravenos sau subcutanat, administrată optim în perioada preoperatorie la inducerea anesteziei. Datorită timpului de înjumătăţire mai lung şi a indicaţiilor mai restrânse la pisici, se recomandă o atenţie deosebită pentru a nu se depăşi doza recomandată şi utilizarea unei seringi gradate de 1 ml, pentru masurarea cu acurateţe a dozei. Datele din studiile clinice cu câini şi pisici sugerează că, în primele 24 ore ale perioadei perioperatorii, este necesară o singură doză de carprofen; dacă este necesară prelungirea analgeziei, se mai poate administra suplimentar la câini (dar nu şi la pisici) încă o jumătate din doza recomandată de carprofen (2 mg/kg corp greutate corporală). La câini, pentru prelungirea efectului analgezic şi antiinflamator în perioada postoperatorie, tratamentul parenteral poate fi urmat de administrarea orală de carprofen comprimate, 4 mg/kg corp greutate corporală şi zi, pentru o perioadă de până la 5 zile.
Timp de asteptare:
Nu este cazul.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie caine
UM FL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro