Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

MILBEMAX 2 5/25MG PUP/SMAL DOGS *2TB

Cod: A49

Detalii produs


Milbemicin oxime , Praziquantel

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
MILBEMAX 2,5/25 

DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE

MILBEMAX comprimate pentru caini de talie mica si catei sunt disponibile in doua concentratii diferite:

Denumirea medicamentului
(Tipul comprimate)

Milbemicin oxime per comprimat

Praziquantel per comprimat

Excipienti q.s.per un comprimat deMILBEMAX, comprimate pentru caini de talie mica si catei (de culoare alba, alungite, divizibile) 2,5 mg. 25 mg. 125 mg.

MILBEMAX, comprimate pentru caini (de culoare alba, rotunde) 12,5 mg. 125 mg. 625 mg.


INDICATII
MILBEMAX este indicat pentru caini in tratamentul infestatiilor mixte provocate de cestode si nematode adulte din urmatoarele specii:

-Cestode: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp.

-Nematode: Ancylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis.

Pentru Crenosoma vulpis si Angiostrongylus vasorum, produsul este indicat in vederea reducerii nivelului de infestare (vezi tabelul de tratament specific pentru A. vasorum la punctul "Posologie pentru fiecare specie, calea si metoda de administrare").
Produsul poate fi folosit de asemenea in profilaxia filariozei cardiace (Dirofilaria immitis), in cazul in care este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor.

CONTRAINDICATII
A nu se utiliza "comprimatele pentru caini de talie mica si catei" la caini cu varsta mai mica de 2 saptamani si/sau care cantaresc mai putin de 0,5 kg.
A nu se utiliza "comprimatele pentru caini" la caini care cantaresc mai putin de 5 kg.

SPECII TINTA
Caini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE CALE DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
MILBEMAX comprimate sunt administrate in doze minime recomandate de 0,5 mg. milbemicin oxime si 5 mg. praziquantel per kg. greutate corporala. In functie de greutatea corporala a cainelui, posologia practica este dupa cum urmeaza:

Greutate

Milbemax pt. caini

de talie mica si catei

Milbemax 

pt. caini

0,5-1kg

1/2 comprimate

(alungit de culoare alba)

 
>1-5kg

1 comprimat

(alungit de culoare alba)

 

>5-10kg

>10-25kg

2 comprimate

(alungite de culoare alba)

1 comprimat

(rotund de culoare alba)

>25-50kg  

2 comprimate 

(rotunde de culoare alba)

>50-75kg  

3 comprimate

(rotunde de culoare alba)


RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
In cazurile in care se administreaza un tratament profilactic impotriva filariozei cardiace, si, in acelasi timp, este necesara aplicarea unui tratament contra viermilor lati.
MILBEMAX poate inlocui produsul monovalent pentru profilaxia filariozei cardiace.
Pentru infestari cu Angiostrongylus vasorum, milbemicin oxime poate fi administrat, de patru ori la intervale saptamanale. Se recomanda, in cazurile in care este indicat si un tratament concomitent contra cestodelor, se va administra o data MILBEMAX, si se va continua cu produsul monovalent care contine numai milbemicin oxime pentru o perioada ramasa de trei saptamani de tratament.
Milbemax este administrat deodata, pe cale orala, impreuna cu o cantitate de hrana sau imediat dupa ingerare.

ATENTIONARI SPECIALE
Numai pentru uz veterinar.
Se elibereaza numai pe baza de reteta veterinara.
Diverse studii efectuate cu milbemicin oxime precizeaza faptul ca limita de siguranta in cazul unor caini de rasa Collie sau alte rase asociate este mai mica decat la alte rase. La acesti caini doza recomandata trebuie sa fie sub observatie. Toleranta la MILBEMAX a cateilor cu varste foarte mici din aceste rase nu a fost inca investigata. Simptomele clinice la caini din rasa Collie sunt similare cu acelea observate la populatia generala a cainilor in caz de supradozare.

SUPRADOZAREA
In caz de supradozare, unii caini pot prezenta midriaza, depresie, salivatie excesiva, pareza, tremur si/sau mers in zigzag. Simptomele vor dispare in mod spontan in curs de o zi. Nici un antidot nu este cunoscut.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU UTILIZARE
In timpul tratamentului unii caini care prezinta un numar mare de microfilarii migratoare pot manifesta unele reactii de hipersensibilitate cum sunt, membrane mucoase, pale, varsaturi,tremur, respiratie dificila sau salivare excesiva. Aceste reactii sunt asociate cu eliminarea de proteine din microfilariile moarte sau muribunde si nu reprezinta un efect toxic direct al produsului. Astfel nu este recomandata utilizarea la caini care reprezinta microfilaremie. In zonele cu risc ridicat de filarioza cardiaca sau in cazul in care un caine a calatorit in raza unei asemenea zone de risc de filarioza cardiaca, inainte de utilizare se recomanda efectuarea unei consultatii veterinare pentru a exclude prezenta unei infestatii concurente cu Dirofilaria immitis. La caini cu varsta mai mica de 4 saptamani, infestarea cu viermi lati nu este obisnuita. Tratamentul animalelor cu varsta mai mica de 4 saptamani cu un produs compus poate prin urmare sa nu fie necesara. Utilizarea repetata a produsului antihelmintic din aceeasi clasa poate duce la aparitia rezistentei parazitilor la orice clasa antihelmintice. Spalati-va pe maini dupa folosire. In cazul unei ingestii accidentale a comprimatelor in special cand este vorba de un copil, cereti imediat recomandari medicale.

UTILIZARE IN PERIOADA DE GESTATIE SI LACTATIE
Produsul poate fi utilizat la caini de reproductie, inclusiv la catele in perioada de gestatie si de lactatie.

PREZENTARE
Cutie cu 2,4,10,20,50,100 comprimate in blister.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro