Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

STRONGHOLD 60 MG (5-10KG)

Cod: A106

Detalii produs


DENUMIREA PRODUSULUI STRONGHOLD 60 MG Soluţie pentru aplicare topică. Mod de administrare Câini şi pisici: Pentru tratamentul şi prevenţia infestaţiei cu purici, cauzate de Cte...

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
STRONGHOLD 60 MG


Soluţie pentru aplicare topică.

Mod de administrare
Câini şi pisici: Pentru tratamentul şi prevenţia infestaţiei cu purici, cauzate de Ctenocephalides spp., protejând timp de o lună, după o unică administrare şi ca parte a strategiei tratamentului dermatitei alergice faţă de purici. Pentru prevenţia dirofilariozei cauzate de Dirofilaria immitis se vor face administrări lunare. Pentru tratamentul şi prevenţia infestaţiei cu căpuşe administrările se vor face lunar.

Câini: Pentru tratarea râiei sarcoptice (cauzată de Sarcoptes scabie), a celei auriculare (Otodectes cynotis) precum şi a infestaţiei cu viermi rotunzi (Toxocara canis).

Pisici: Pentru tratarea râiei auriculare (Otodectes cynotis), a viermilor intestinali rotunzi (Toxocara cati) precum şi a lui Ancylostoma
tubaeforme.


Dozaj
Câini:

< 2,5 kg 1 tub Stronghold 15 mg (vârf roz),
2,6 - 5 kg 1 tub Stronghold 30 mg (vârf violet),
5,1 - 10 kg 1 tub Stronghold 60 mg (vârf maro),
10,1 - 20 kg 1 tub Stronghold 120 mg (vârf roşu),
20,1 - 40 kg 1 tub Stronghold 240 mg (vârf verde),
> 40 kg Cea mai bună combinaţie de tuburi.

Pisici:
< 2,5 kg 1 tub Stronghold 15 mg (vârf roz),
2,6 - 7,5 kg 1 tub Stronghold 45 mg (vârf albastru),
> 7,5 kg Cea mai bună combinaţie de tuburi.

Pentru tratamentul şi prevenirea infestaţiei cu purici la câini şi pisici, STRONGHOLD ar trebui administrat la intervale lunare pe toată durata
sezonului de purici, începând cu o lună înainte ca puricii să devină activi.
Ca parte a strategiei tratamentului contra dermatitei alergice la purici, STRONGHOLD ar trebui administrat la intervale lunare.
Pentru a completa eliminarea râiei sarcoptice la câini, sunt necesare a se administra două doze consecutive, la interval de o lună. În cazul tratamentului râiei auriculare o singură administrare este de ajuns.
Prevenirea şi tratamentul infestaţiei cu căpuşe se realizează prin administrări lunare ale produsului.
Pentru tratamentul râiei otodectice la pisici, administrarea unei singure doze este de ajuns.
Pentru tratamentul infestaţiilor cu viermi intestinali rotunzi la câini şi pisici, ca şi în cazul prezenţei Ancyclostoma la pisici se va administra o singură doză de STRONGHOLD.
Pentru prevenţia dirofilariozei la câini şi pisici, STRONGHOLD poate fi administrat pe toată durata anului, sau cel puţin cu o lună înainte ca animalul să fie expus ţânţarilor şi apoi lunar până la încheierea sezonului ţânţarilor. Ultima doză trebuie administrată cu cel mult o lună înainte de ultima expunere la ţânţari.

Mod de administrare
Se va scoate tubul de STRONGHOLD din pachetul său protector. Ţinând tubul vertical, se va înlătura vârful tubului. Se face o cărare în părul animalului, la baza cefei, între omoplaţi, expunându-se o zonă redusă de piele. Se aplică vârful tubului de STRONGHOLD direct pe piele fără a se masa. Se goleşte tubul în totalitate prin presare fermă. A se evita contactul dintre STRONGHOLD şi degete.

Contraindicaţii
Doar pentru uz veterinar. Pentru administrare externă. Acest produs se aplică doar pe suprafaţa pielii. A nu se administra pe cale orală sau parenterală. A nu se folosi la animale cu vârsta mai mică de 6 săptămâni.
A nu se aplica pe blana umedă. Cu toate acestea, spălarea cu şampon şi/sau săpun a animalului la peste două ore după administrarea tratamentului nu va reduce eficacitatea STRONGHOLD.
A se ţine animalele departe de foc sau alte surse de scântei pentru cel puţin 30 de minute. A nu se permite animalelor tratate să intre în apă cel puţin două ore după tratament.
A se evita contactul direct cu animalele tratate până ce zona de aplicarea produsului este uscată. A se ţine copiii departe de animalele tratate pentru cel puţin 30 de minute după aplicarea STRONGHOLD sau până ce zona în care s-a aplicat substanţa este uscată. În cazul tratamentului râiei auriculare, nu se va aplica produsul direct în ureche.
După administrarea produsului, sau în cazul contactului dintre produs şi piele se vor spăla mâinile cu săpun şi apă. Dacă apare în mod accidental un contact cu ochii se vor clăti imediat cu apă şi săpun şi se va consulta un doctor.

Siguranţa mediului
Selamectina poate afecta negativ peştii sau alte vieţuitoare acvatice cu care aceştia se hrănesc. Tuburile utilizate şi conţinutul rezidual trebuiesc aruncate la gunoi, pentru a se evita contaminarea cursurilor de apă.

Condiţii de păstrare
A nu se păstra la îndemâna copiilor. A nu se ţine la temperaturi de peste 300C. A se păstra împachetat, la loc uscat. Inflamabil - a se ţine la distanţă de foc, scântei, flacără sau alte surse de foc.

Mod de prezentare
O soluţie transparentă spre gălbuie de selamectină. STRONGHOLD se prezintă sub formă de tuburi de plastic pentru administrare cutanată (spot - on) la câini şi pisici.

Fiecare tub cu soluţie spot - on conţine:
STRONGHOLD 15 mg 0,25 ml (6%) selamectină,
STRONGHOLD 30 mg 0,25 ml (12%) selamectină,
STRONGHOLD 45 mg 0,75 ml (6%) selamectină,
STRONGHOLD 60 mg 0,25 ml (12%) selamectină,
STRONGHOLD 120 mg 1 ml (12%) selamectină,
STRONGHOLD 240 mg 2 ml (12%) selamectină.
Fiecare prezentându-se ca trei tuburi de plastic într-un blister de aluminiu, acoperit cu carton.

Informaţii suplimentare
STRONGHOLD a fost administrat în doză de 10 ori mai mare decât cea recomandată fără să se observe apariţia de efecte indezirabile.
STRONGHOLD a fost administrat în doză de 3 ori mai mare decât cea recomandată, la câini şi pisici infestate cu Dirofilaria şi nu au fost observate efecte indezirabile. Produsul a fost administrat de 3 mai mult decât doza recomandată la masculii şi la femelele de reproducţie, pisici şi căţei, inclusiv la căţele gestante şi lactante şi la doze de 5 ori mai mari decât doza recomandată la rase gen Collie, cu sensibilitate la ivermectine şi nu au fost observate efecte indezirabile. În testele din teren nu au fost observate interacţiuni nedorite între STRONGHOLD şi alte medicamente folosite uzual de către medicul veterinar pentru tratamente curente sau în cazul procedurilor chirurgicale.
Utilizarea STRONGHOLD-ului poate produce aglutinarea locală a părului, la locul de aplicare. În puţine astfel de cazuri, apare o uşoară iritaţie locală, tranzitorie. Această cădere a părului şi iritaţia tranzitorie se rezolvă de la sine în mod normal, dar o terapie simptomatică poate fi aplicată în anumite circumstanţe.
Rareori, STRONGHOLD poate produce aglutinarea locală a părului la locul de aplicaţie şi/sau apariţia unei mici cantităţi de pudră albă.
Aceasta este normal şi va dispărea în 24 de ore de la tratament şi nu afectează siguranţa sau eficacitatea STRONGHOLD. Este important să se aplice doza la locul corect, indicat, pentru a se minimiza cantitatea pe care animalul o poate linge de la locul de depunere. Dacă apare lingerea unei cantităţi importante de STRONGHOLD, o scurtă perioadă de hipersalivaţie poate fi întâlnită uneori la pisici.
Numai pentru uz veterinar !
Se eliberează pe bază de prescripţie medicală !

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro