Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

CERENIA 20 ML

Cod: DV112

Detalii produs


maropitant

Descriere

DENUMIREA  PRODUSULUI 
CERENIA

Cerenia 10 mg/ml. solutie injectabila pentru caini si pisici.

Maropitant.

DECLARAREA SUBSTANTEI SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)
Solutia injectabila contine 10 mg. maropitant pe ml. ca maropitant citrat monohidrat sub forma unei solutii clare, incolora sau galben pai.
De asemenea contine metacrezol (conservant).

INDICATII
Caini:

-Pentru tratamentul si prevenirea vomei induse de chimioterapie.

-Pentru prevenirea vomei, cu exceptia celei induse de rau de miscare.

-Pentru prevenirea si tratamentul vomei in combinatie cu alte masuri de sustinere.

Pisici:

-Pentru tratamentul vomei si reducerea vomei cu exceptia celei induse de rau de miscare.

-Pentru tratamentul vomei in combinatie cu alte masuri de sustinere.

SPECII TINTA
Caini si pisici.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI) DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Pentru administrare subcutanata la caini si pisici.
Cerenia solutie injectabila trebuie sa fie injectat pe cale subcutanata , o data pe zi, la o doza de 1 mg./kg. greutate corporala (1ml/10kg. greutate corporala).
Tratamentul poate fi repetat pana la cinci zile consecutive.
  La caini Cerenia solutie injectabila poate fi utilizat pentru tratamentul sau preventia vomei o data pe zi, pentru cel mult 5 zile.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Pentru prevenirea vomei, Cerenia solutie injectabila trebuie sa fie administrat cu mai mult de o ora in avans.
Efectul dureaza aproximativ 24 de ore si, din acest motiv, tratamentul poate fi facut in noaptea anterioara administrarii unui agent care poate cauza emeza: ex. chimioterapie.
Injectarea produsului la temperatura de refrigerare poate reduce durerea la locul injectarii.
Datorita aparitiei frecvente a durerii trecatoare , in timpul injectarii, trebuie aplicate masuri de contentie corespunzatoare.

ATENTIONARE (ATENTIONARI) SPECIALA (SPECIALE)
Voma poate fi asociata cu afectiuni debilitante severe, serioase iar cauza trebuie investigata. Produse ca Cerenia trebuie sa fie utilizate in combinatie cu alte masuri de sustinere cum ar fi controlul dietei si administrarea parenterala de fluide, asa cum au fost recomandate de medicul dumneavoastra veterinar.
Maropitant este metabolizat la nivelul ficatului si din acest motiv trebuie sa fie utilizat cu precautie la cainii si pisicile cu afectiuni hepatice. Cerenia trebuie sa fie utilizat cu precautie la animalele suferind de sau cu predispozitie cu afectiuni cardiace.
Nu se recomanda utilizarea Cerenia Solutie injectabila impotriva vomei datorata raului de miscare.
Eficienta Cerenia in reducerea vomei a fost demonstrata in studii unde s-a folosit inducerea vomei cu ajutorul xilazinei.
Siguranta Cerenia nu a fost stabilita la cainii cu varsta mai mica de 8 saptamani de viata sau la pisici cu varsta mai mica de 16 saptamani si in cazul catelelor si a pisicilor gestante sau in lactatie. Medicul veterinar responsabil trebuie sa faca o evaluare a raportului beneficiu/risc inainte de utilizarea Cerenia la cainii cu varsta mai mica de 8 saptamani de viata sau la pisici cu varsta mai mica de 16 saptamani sau la catelele si pisicile gestante sau in lactatie. Se vor spala mainile dupa utilizare. In caz de autoinjectare accidentala solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.
Maropitant a aratat ca este iritant potential pentru ochi, iar in cazul expunerii accidentale a ochilor, spalati ochii cu multa apa si solicitati imediat sfatul medicului. Cerenia trebuie sa nu fie amestecat in aceeasi seringa cu alte produse medicinale de uz veterinar atat timp cat compatibilitatea cu alte produse nu a fost testata.
Cerenia nu trebuie utilizat concomitent cu antagonistii canalelor de Ca. atat timp cat maropilant are afinitate pentru canalele de Ca. Maropitant se cupleaza intr-un procent ridicat cu proteinele plasmatice si poate concura cu alte medicamente cu procent mare de cuplare.

PREZENTARE
Cerenia 10 mg/ml. solutie injectabila pentru caini si pisici este disponibil in flacoane de sticla de culoare bruna de 20 ml. Fiecare ambalaj extern – cutie de carton contine 1 flacon.     

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie caine
UM FL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro