Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Black Winter

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

AURIZON 10 ML

Cod: OT5

Detalii produs


Marbofloxacina Clotrimazol Dexametazona acetat

Descriere

1 ml AURIZON contine:

Marbofloxacina 3 mg,
Clotrimazol Ph. Eur 10 mg,
Dexametazona acetat 1.0 mg,
(echivalent cu dexametazona 0.9 mg).
Lista de excipienti: Propil galat (E 310), Sorbitan oleat, Silica, colloidal anhidru, Trigliceride lant mediu.
Nu contine conservanti antimicrobieni.
 

Proprietati farmacologice:
Marbofloxacina, un agent bactericidal sintetic ce apartine familiei fluorochinolone şi actioneaza ca inhibitor al girazei ADN. Prezinta un spectru larg de actiuni impotriva bacteriilor Gram-pozitive (ex. Staphylococcus intermedius) şi gram-negative (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli şi Proteus mirabilis).
Clotrimazolul, agent anti-fungic ce apartine familiei imidazolului şi cauzeaza schimbari in permeabilitatea membranei, permitand componentelor intracelulare sa se difuzeze in spatiul extracelular, oprind sinteza moleculara celulara. Prezinta un spectru larg, mai ales impotriva Malassezia pachydermatis.
Dexametazona acetat, glucocorticoid sintetic cu actiune antiinflamatorie şi antipruriginoasa.

Proprietati farmacokinetice:
Studiile farmacokinetice la caini, in ceea ce priveşte dozele terapeutice au aratat urmatoarele:
- Concentratiile maxime de marbofloxacina in plasma ajung pana la 0.06 μg/ml in a 14-a zi de tratament.
- Marbofloxacina se fixeaza slab de proteinele din plasma (<10% la caini) şi este eliminata incet, mai ales in forma activa, aproximativ 2/3 in urina şi 1/3 in fecale. Absorbtia clotrimazolului este foarte slaba (concentratie in plasma - Concentratia in plasma a dexametazonei acetat ajunge pana la 1.25 ng/ml in a 14-a zi de tratament.
- Resorbtia dexametazonei nu este sporita de procesul inflamator indus de otita.

Specii tinta:
Caini.

Indicatii:
La caini: tratamentul otitei externe de origine bacteriologica sau fungica – respectiv cauzate de bacteriile sensibile la marbofloxacina şi de ciupercile sensibile la clotrimazol, in special Malassezia pachydermatis. Produsul trebuie folosit pe baza testelor de sensibilitate.

Contraindicatii:
A nu se administra la cainii cu membrana timpanica perforata. A nu se administra la cainii cu hipersensibilitate cunoscuta la oricare dintre ingrediente. A nu se administra la femelele gestante sau care alapteaza.

Efecte adverse:
Pot aparea reactii adverse in mod obişnuit asociate cu medicamentele corticosteroide (schimbari ale parametrilor biochimici şi hematologici, cum ar fi creşterea fosfatazei alcaline şi a aminotransferazei, neutrofilie). Folosirea prelungita şi intensiva a preparatelor topice corticosteroide atrage de obicei dupa sine efecte locale şi sistemice, inclusiv suprimarea functiei glandei suprarenale, ingroşarea epidermei şi intarzierea vindecarii ranilor. In cazuri rare, folosirea medicamentului de fata a dus la aparitia scaderii acuitatii auditive, mai ales la cainii varstnici, şi de cele mai multe ori tranzitorie.
Precautii speciale pentru folosirea la animale:
Folosirea indelungata a unei singure clase de antibiotice poate induce rezistenta la o populatie bacteriana. Se recomanda folosirea fluorochinolonelor in tratamentul conditiilor clinice ce au raspuns slab sau de la care se aşteapta sa raspunda slab la alte clase de antibiotice.
Canalul urechii externe trebuie sa fie curatat cu atentie şi uscat inainte de tratament.
Inaintea folosirii produsului ca tratament, trebuie verificata integritatea membranei timpanice.
Evitati orice fel de contaminare in timpul folosirii.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0.02
Specie caine
UM FL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro