Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Black Winter

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ATROPINA 1%

Cod: ATR

Detalii produs


Compoziţie Substanţa activă: Atropină sulfurică

Descriere

ATROPINĂ SULFURICĂ 1 %
Soluţie injectabilă
Parasimpaticolitic

Compoziţie
Substanţa activă: Atropină sulfurică 1 g/100 ml;
Excipienţi (acid clorhidric 0,1 N, apă distilată proinj.) ad. până la 100 ml

Acţiune farmacologică
Atropina este un parasimpaticolitic, cu efecte puternice antispastice, antisecretorii şi midriatice.

Specii ţintă
Cabaline, bovine, ovine, porcine, caprine, feline, canide, păsări şi porumbei.

Indicaţii
Se recomandă pentru diminuarea durerilor şi peristaltismului, în enterospasme, în invaginaţii intestinale, enterite acute, spasme şi obstrucţii esofagiene, în spasme bronhice, ca stimulent al centrului respirator în intoxicaţii cu morfină, în prevenirea sincopei cardiace şi respiratorii în anestezia cu narcotice volatile, pentru reducerea secreţiilor bronhice în celelalte feluri de anestezii generale, ca antidot în intoxicaţiile cu parasimpaticomimetice (arecolină, vasoperif, ezerină, pilocarpină), precum şi în intoxicaţiile cu preparate organofosforice (neguvon, clorofos, diazinon etc.). Se foloseşte cu unele parasimpaticomimetice (de exemplu pilocarpina), alternativ în oftalmia periodică a calului.

Contraindicaţii
Nu se tratează animalele cu alergie la atropina.

Reacţii adverse
Rareori pot apărea stări de agitaţie sau erupţii cutanate. În caz de supradozare, pot să apară următoarele manifestări: uscarea mucoasei bucale, midriază, agitaţie şi tahicardie.

Mod de administrare
Se injectează subcutanat în următoarele doze:
• La cabaline, bovine: 3-5 ml (0,03-0,05 g). Ca antidot în intoxicaţii cu parasimpatico-mimetice, doza recomandată este de 4-10 ml (la bovine adulte), 3-8 ml (la cabaline) iar în cazuri grave se injectează intravenos. În spasme bronhice se folosesc 3-4 ml la bovine adulte şi 2-3 ml la cabaline.
• La ovine, suine, viţei, mânji, caprine: 0,5-1 ml (0,005-0,01 g);
• La câini, pisici, păsări: 0,1-0,5 ml (0,001-0,005 g).
În oftalmia periodică (faza incipientă) în timpul acceselor, se aplică sub formă de instilaţii în sacul conjunctival, 3-4 picături, alternativ cu miotice (pilocarpină).
• La porumbei: ca antidot in intoxicaţii cu pesticide organofosforice și carbamaţi (otravire cu boabe tratate de pe câmp ) sau în intoxicaţii cu diazinon, ATROPINA SULFURICA 1% se diluează de 10 ori cu apă distilată şi se administrează câte 3-5 picături în fundul gurii, se repetă după 3-4 ore.

Atenţionări
Produsul se administrează cu prudenţă în caz de insuficienţă renală şi/sau hepatică, hipertensiune arterială, bronşită cronică; datorită creşterii vâscozităţii secreţiei traheale.
Atropina se administrează injectabil lent, subcutanat sau intravenos în funcţie de afecţiune. Administrarea se face numai sub supraveghere medicală.
Prudenţă la administrarea împreună cu alţi alcaloizi (pot potenţa sau bloca efectul atropinei). De asemenea, fenotiazinele (au acelaşi efect antimuscarinic ca şi atropina) pot produce efecte sinergice efectului atropinei.

Timp de aşteptare
Nu este cazul.

Mod de prezentare
Flacoane cu 20 ml.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0.05
Specie multispecie
UM FL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro