Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Spring Sale

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ALAMYCIN LA 300 250 ML

Cod: ALY300

Detalii produs


Oxytetraciclină

Descriere

Compoziţia:
Soluţie apoasă, sterilă conţinând:
-Oxytetracyclină Dihydrat Ph.Eur. echivalentul a 300 mg/ml oxitetraciclină bază.

Indicaţii:
Alamycin LA 300 este un antibiotic cu spectru larg, indicat în tratamentul bolilor determinate de sau în asociere cu microorganismele sensibile la oxitetraciclină la bovine, ovine şi porcine. Un spectru larg de microorganisme Gram-pozitive şi Gram- negative sunt sensibile la oxitetraciclină, incluzând: Bordetella bronchiseptica, Actinomyces pyogenes, Erysipelothrix rhusiopathiae, Pasteurella spp, Staphylococcus spp si Streptococcus spp. Anumite micoplasme, ricketsii, protozoare şi chlamidii sunt de asemenea sensibile la oxitetraciclină. Alamycin LA 300 poate fi utilizat în tratamentul şi controlul unei game largi de infecţii generale sistemice, respiratorii, urinare şi locale, cauzate de microorganisme sensibile la oxitetraciclină. Indicaţiile specifice ale Alamycin LA 300 includ: pasteureloza, pneumonia, rinita atrofică, rujet, infecţii articulare asociate cu omfalite, mastita de vară a vacilor, cheratoconjunctivita oilor (boala ochiului roz), precum şi în controlul avortului enzootic al oilor.

Dozarea şi mod de administrare:
Alamycin LA 300 este formulat special pentru a avea o acţiune de durată îndelungată care constă într-o activitate antibacteriană susţinută. Consecutiv administrării intramusculare, nivelurile sanguine persistă timp de 3 – 4 zile la o dozare de 20 mg/kg şi pentru 5 – 6 zile la o dozare de 30 mg/kg. Nivelul maxim sanguin se atinge în 4 – 6 ore după administrare, ceea ce face ca Alamycin LA 300 să fie indicat pentru tratamentul infecţiilor acute. Se administrează în injecţii profund intramusculare la bovine, ovine şi suine pentru tratamentul şi controlul bolilor cauzate de microorganismele sensibile la acţiunea oxitetraciclinei. Alamycin LA 300 poate fi administrat în doză standard de 20 mg/kg pentru a obţine o durată de acţiune de 3–4 zile, sau în doză ridicată de 30 mg/kg pentru o durată lungă de acţiune (aceasta înseamnă că acţiunea se manifestă timp de 5 – 6 zile). Utilizaţi instrumentar aseptic.

Bovine, ovine, porcine:
doza standard - 20 mg/kg (1 ml/15 kg),
doza mărită - 30 mg/kg (1 ml/10 kg).

Doza maximă recomandată a medicamentului pentru inoculare într-un singur punct:
Bovine: 15 ml
Porcine: 10 ml
Ovine: 5 ml
Purcei:   prima zi 0,2 ml
7 zile 0,3 ml
14 zile 0,4 ml
21 zile 0,5 ml
peste 21 zile 1 ml/ 10 kg.

Contraindicaţii, atenţionări:
Nu diluaţi Alamycin LA 300. Deşi Alamycin LA 300 este bine tolerat, uneori se poate observa o reacţie locală uşoară, tranzitorie. Utilizarea tetraciclinelor în perioadă creşterii dinţilor şi a formării oaselor, inclusiv în timpul gestaţiei, poate determina decolorarea acestora. Tratamentul cu oxitetraciclină nu elimină complet infecţia clamidială dintr-o turmă. Dacă se aplică un tratament cu un alt produs în acelaşi timp injectaţi în puncte separate.

Precauţii farmaceutice:
Nu depozitaţi la temperaturi de peste 25ºC. Feriţi de lumină. După deschiderea flaconului, utilizaţi conţinutul în max. 28 de zile. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Acest produs nu conţine conservant antimicrobian. Ştergeţi întotdeauna capacul înainte de a extrage produsul. Utilizaţi o seringă şi un ac aseptic. După deschiderea pentru prima dată a flaconului se va trece data limită de utilizare a produsului.

Atenţionare pentru personalul care utilizează produsul:
Se va preveni autoînţeparea accidentală. Spălaţi-vă pe mâini după manipularea produsului. În caz de contact cu ochii sau cu pielea, spalaţi imediat cu apă pentru a evita iritaţiile.

Timp de aşteptare:
Carne: Animalele nu trebuie destinate consumului uman în timpul tratamentului. La doza de 20 mg/kg: bovinele şi ovinele pot fi sacrificate pentru consum uman numai după 28 zile de la ultimul tratament. Porcii pot fi sacrificaţi pentru consum uman numai după 14 zile de la ultimul tratament. La doza de 30 mg/kg: bovinele pot fi sacrificate pentru consum uman numai după 35 zile de la ultimul tratament.Ovinele şi porcinele pot fi sacrificate pentru consum uman numai după 28 zile de la ultimul tratament.
Lapte: În timpul tratamentului, nu se va folosi laptele pentru consumul uman. Laptele destinat consumului uman poate fi folosit de la vaci numai după 10 zile de la ultimul tratament. Laptele destinat consumului uman provenit de la oi, poate fi utilizat numai după 8 zile de la ultimul tratament.

Păstrare:
Dacă se depozitează Alamycin LA 300 după cum s-a arătat mai sus, acesta işi menţine eficacitatea timp de 2 ani de la data fabricaţiei. După ce s-a îndepărtat capacul protector şi conţinutul a fost expus la aer, soluţia se poate închide la culoare, dar işi păstrează eficacitatea.

Prezentare: Flacoane de 100 ml şi 250 ml.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro