Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

KANAMICINA 25% 100ML INJECTABIL

Cod: 8137

Detalii produs


Kanamicină (sub formă sulfat)

Descriere

COMPOZIŢIE
1 ml soluţie conţine:
Kanamicină (sub formă sulfat)............................250 mg
Excipienţi:
Metil parahidroxibenzoat....................................2,0 mg
Propil parahidroxibenzoat...................................0,2 mg
Citrat de sodiu, bisulfit de sodiu, apă pentru preparate  injectabile.

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Kanamicina este un antibiotic aminoglicozidic obţinut din culturile de Streptomyces kanamyceticus, bacteriostatic şi bactericid foarte activ atât faţă de bacteriile Gram-pozitive (Corynebacterium spp., Staphylococcus, spp.) cât şi Gram-negative (Aerobacter spp., Enterobacter spp., Escherichia coli, Klebsiella spp., Proteus spp., Salmonella spp.) şi acţionează cu eficienţă deosebită în special în infecţiile urinare, respiratorii, digestive, cutanate, în septicemiile primare dar şi secundare; este eficientă faţă de microorganisme rezistente la alte antibiotice şi are efect bactericid la doze scăzute.

SPECII ŢINTĂ
Cabaline, bovine, ovine, caprine, suine, păsări (găini, curcani), iepuri, câini şi pisici.

INDICAŢII
Tratamentul infecţiilor urogenitale, respiratorii, digestive, mamite, salmoneloză, micoplasmoză, endometrite, septicemii, infecţii cutanate, abcese, flegmoane şi infecţii secundare în cazul bolilor virale.
Kanamicina este administrată în special când microorganismele au dobândit rezistenţă la alte antibiotice.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Se administrează intramuscular sau subcutanat (preferabil fracţionat la interval de 12 ore) în următoarele doze, în funcţie de specia animalului şi greutate:
- bovine, cabaline, suine: 2,4-3 ml/100 kg.g.c./zi (6-7,5 mg s.a./kg g.c./zi); 
- viţei, manji : 1,5-2,4 ml/50 kg g.c/zi  (7,5-12 mg s.a./kg g.c./zi);
- purcei, ovine, caprine : 2,2-3 ml/kg g.c/zi (11-15 mg s.a./kg.g.c,/zi);
- găini, curcani, iepuri: 0,1 ml /kg g.c./zi (15 mg.s.a./kg g.c./zi);
- câini, pisici: 0,1 ml produs /kg g.c / zi (respectiv 25 mg s.a /kg g.c).
Timpul de administrare este 3-5 zile în funcţie de evoluţia bolii.
Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se utilizează la animalele cu insuficienţă renală. Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Nu este permisă utilizarea la păsările ouătoare care produc ouă pentru consum uman. Produce uneori dureri la locul injectării. Nu sunt disponibile informaţii specifice privind siguranţa şi eficacitatea utilizării produsului în timpul gestaţiei. Se va evita administrarea simultană de alte antibiotice (cloramfenicol, tetraciclina) sau alte aminoglicozide. Administrarea simultană de cefalosporine sau diuretice de ansă creşte ototoxicitatea şi nefrotoxicitatea kanamicinei. Kanamicina este inactivată de meticilină. Kanamicina diminuează absorbţia vitaminei K, potenţând astfel acţiunea anticoagulantelor ( de exemplu, a acetocumarolului).
Pentru a asigura un dozaj corect, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil. Simptomele supradozării pot include: ototoxicitate, nefrotoxicitate şi blocaj neuromuscular. Formeză precipitate cu soluţiile injectabile de aminofilină, amfotericină B, novobiocină, carbenicilină, fenobarbital sodic, heparină sodică, sulfizoxazol, sulfametoxipiridazină, oxitetraciclina, pentobarbital sodic, vitamina B complex. S-au semnalat incompatibilităţi şi cu soluţiile injectabile de glucoză, oxacilină, hidrogencarbonat de sodiu, hidrolizat de proteine, polimixina B, gluconat de calciu, clorhidrat de procaină, clorhidrat de lidocaină.

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne şi organe: cabaline, bovine, ovine, caprine, suine, păsări: 10 zile;
Lapte: bovine, ovine, caprine: 36 ore.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro