Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

COLIDEM 50 10GR

Cod: COL10

Detalii produs


Colistin sulfat

Descriere

Compoziţie
1 mg Colidem 50-pulbere hidrosolubilă conţine 10.000 UI Colistin sulfat.

Acţiune farmacoterapeutică
Colistinul sau polimixina E face parte din grupa antibioticelor polipeptidice şi îşi exercită acţiunea bactericidă prin interacţiunea ei cu fosfolipidele prezente în structura membranei celulei bacteriene căreia îi perturbă funcţiile biologice. Acţionează bactericid asupra majorităţii bacteriilor Gram negative (Salmonella, Pasteurella, Escherichia, Bordetella, Klebsiella, Enterobacter, Shigella etc.). Unele tulpini de Proteus spp. nu sunt sensibile. Se absoarbe foarte greu de la nivelul tractusului gastrointestinal şi de aceea se utilizează pentru acţiunea bactericidă pe care o exercită asupra bacteriilor care se dezvoltă la acest nivel.

Indicaţii
Se recomandă să se utilizeze în tratamentul gastroenteritelor la porci şi păsări produse de germeni sensibili la colistin. Pentru a creşte spectrul de acţiune, colistinul se poate asocia cu antibiotice din grupa tetraciclinelor sau cu sulfamide.

Mod de administrare şi doze
La păsări: se administrează per os, în doză de 2-5mg Colidem 50-pulbere hidrosolubilă/Kg greutate vie/zi, timp de 3-5 zile consecutiv.
La păsări în apa de băut: 100-200 g Colidem 50-pulbere hidrosolubilă la 1000 litri apă, timp de 3-5 zile consecutiv.
La porci: se administrează per os, în doză de 2-5mg Colidem50-pulbere hidrosolubilă/Kg greutate vie/zi, timp de 3-5 zile consecutiv.
La porci în furaj: 100-200g Colidem 50-pulbere hidrosolubilă la 1.000Kg furaj, timp de 3-5 zile consecutiv.

Contraindicaţii. Efecte adverse. Precauţii
Nu se poate asocia cu medicamente care au acţiune bacteriostatică. Nu s-au înregistrat reacţii adverse datorită faptului că practic nu se absoarbe din tractusul gastrointestinal. Persoanele care manipulează medicamentul trebuie să poarte echipament de protecţie.

Timp de aşteptare
Pentru carne: Suine, păsări, 2 zile de la ultima administrare.
Pentru ouă: 0 zile de la ultima administrare.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie multispecie
UM PL

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro