Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Spring Sale

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ANIMEC SUPER INJ 500ML

Cod: ANI500

Detalii produs


Ivermectina 10mg/ml, Clorsulon 100mg/ml.

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI
ANIMEC SUPER 500ML

DECLARAREA (SUBSTANTEI) SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENTI)
Ivermectina 10mg/ml, Clorsulon 100mg/ml.

INDICATII
Tratamentul infestatiilor cu trematode adulte, hepatice si nematode gastrointestinale, nematode pulmonare, nematode oculare si/sau paduchi si capuse la bovinele de carne sau vacile de lapte nelactante.
Animec Super solutie injectabila pentru bovine trateaza:

Activitate persistenta
Atunci cand bovinele trebuie sa pasca pe o pasune infestata cu larve de nematode.
Poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul impotriva paduchilor malofagi (Damalinia bovis) si acarienilor raiei Chorioptes bovis, dar eliminarea poate sa nu se produca.

CONTRAINDICATII
Acest produs nu se utilizeaza intravenos sau intramuscular. Acest produs este un produs cu volum redus autorizat pentru utilizare la bovine. Nu se va utiliza la alte specii pentru ca pot aparea reactii adverse severe, inclusiv decese, mai ales la caini din rasa Collie, Old English Sheepdogs si rasele inrudite sau incrucisate. Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active, sau la oricare dintre excipienti.

Reactii adverse:
La unele bovine s-a observat un discomfort trecator dupa administrare subcutanata. Au mai fost observate cazuri rare de inflamare a tesuturilor moi de la locul injectarii.
Aceste reactii au disparut fara tratament. Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

SPECII TINTA
Bovine.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CAI)DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE
Animec Super solutie injectabila pentru bovine contine 1% g/v (10 mg/ml) ivermectina and 10% g/v (100 mg/ml) clorsulon intr-o solutie sterila. doza recomandata este de 1ml pentru fiecare 50kg greutate corporala prin injectie subcutanata. Aceasta doza asigura 200 ug ivermectina si 2 mg clorsulon per kg greutate corporala.

DOZA SI ADMINISTRARE
Peste 300kg se administreaza 1 ml per 50 kg greutate corporala. Pentru a asigura o dozare corecta, greutatea corporala trebuie determinata cat mai corect posibil.
Daca animalele trebuie tratate colectiv si nu individual, pentru evitarea sub sau supra dozarii, ele trebuie grupate conform greutatii corporale si doza ajustata corespunzator. Se administreaza doar prin injectie subcutanata. Dozele mai mari de 10 ml se vor administra in doua locuri de injectare diferite. Perioada de tratament trebuie sa se bazeze pe factori epidemiologici si trebuie adaptata pentru fiecare ferma individual. Un program de dozare trebuie stabilit de un profesionist calificat.

TIMP DE ASTEPTARE
Carne si organe
: 66 zile.
Lapte: nu este autorizata utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman. Nu se utilizeaza in vaci nelactante, inclusiv junici gestante, in intervalul de 60 de zile pana la fatare.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor. A se proteja de lumina. A se pastra in cutia de carton pentru a fi protejat de lumina.
Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar dupa prima deschidere a ambalajului primar:28 de zile. Produsul nefolosit se va elimina.

ATENTIONARE SPECIALA
Se vor evita urmatoarele practici care pot creste riscul dezvoltarii rezistentei si pot avea  ca rezultat final ineficienta tratamentului:
-Utilizarea prea frecventa si folosirea repetata a unor antihelmintice din aceeasi clasa pentru o perioada lunga de timp.
-Subdozarea care poate fi  cauzata de subestimarea greutatii corporale sau de necalibrarea dispozitivelor de dozare (daca este cazul).
Cazurile clinice suspecte de rezistenta la antihelmintice trebuie investigate in continuare prin metode adecvate (ovocoproscopie, etc). Daca rezultatele testelor indica clar instalarea rezistentei fata de un anumit antihelmintic din alta clasa farmacologica si care are un mod diferit de actiune. Acest produs nu contine niciun conservant antimicrobian. Se va dezinfecta capacul flaconului inainte de extragerea fiecarei doze. Dozele mai mari de 10ml se vor administra in doua locuri de injectare diferite pentru alte preparate parenterale administrate concomitent.

Precautii pentru utilizator
Nu se fumeaza, nu se bea si nu se vor consuma alimente in timpul manevrarii produsului. Spalati mainile dupa utilizare. Se va evita contactul direct cu pielea. Se va evita autoinjectarea: produsul poate provoca iritatie locala si/sau durere la locul injectarii. In caz de auto-injectare accidentala solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.
Bovinele tratate nu trebuie sa aiba acces direct la iazuri, cursuri de apa sau canale timp de 14 zile dupa tratament.
Poate fi utilizat in perioada de gestatie si lactatie. Poate fi utilizat la animale de reproductie.
Dupa o doza de 25 ml pentru fiecare 50 kg greutate corporala (de 25 de ori doza recomandata) pot aparea leziuni la locul de injectare, inclusiv necroza tesuturilor, edem, fibroza si inflamatie. Nu au fost observate alte reactii legate de doza.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTRALIZAT SAU A DESEURILOR DUPA CAZ

FOARTE PERICULOS PENTRU PESTI SAU ORGANISME ACVATICE
Produsul sau ambalajul acestuia nu trebuie sa fie deversat in cursuri de apa.

Prezentare:Flacon de 500ml.

      

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 1

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro