Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Spring Sale

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ASCACID 7,5% F *100CP

Cod: 1377

Detalii produs


Flubendazol

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI 
ASCACID F 7,5% 

7,5 mg/1 cp pentru suine si păsări (găini, curci, gâste, fazani, potârnichi, prepelite).

DECLARAREA SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE
1 comprimat conţine:Flubendazol      7,5 mg.
Excipineţi: lactozǎ, stearat de magneziu, amidon, talc. pt. 1 cp.

INDICAŢII
La suine si păsări (găini, curci, gaste, fazani, potarnichi, prepelite) in tratamentul infestatiilor produse de paraziti sensibili la actiunea substantei active, cum ar fi:
-suine: Ascaris suum, Oesophanogostomum spp., Trichocephalus suis, Metastrongillus spp., Trichinella spiralis.
- păsări: Ascaridia galli, Heterakis spp., Capillaria spp., Trichostrongylus tenuis, Syngamus trachea.

CONTRAINDICAŢII
Nu utilizati in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau oricare dintre excipienti.

REACŢII ADVERSE
Produsul administrat conform indicatiilor este bine tolerat. Daca observati efecte severe sau alte efecte nementionate in acest prospect, anuntati de urgenta medicul veterinar. Nu s-au evidentiat efecte asupra fertilitatii sau efecte teratogene la suine.

SPECII ŢINTĂ
Suine si păsări (găini, curci, gâşte, fazani, potarnichi, prepelite).

POSOLOGIE  PENTRU FIECARE SPECIE, CĂILE ŞI MODUL DE ADMINISTRARE
Se administrează oral astfel:
La suine: 1 cp/kg greutate corporala in furaj, un singur tratament pe luna. Pentru infecstatiile cu Trichinella spiralis, tratamentul se incepe cu 3 luni inainte de sacrificare, administrandu-se cate 2 cp/kg greutate corporala, timp de 3 zile in fiecare luna.
La păsări: (găini, curci, gâşte, fazani, potarnichi, prepelite):  se administrează individual, câte 1 comprimat pentru puiul de 150 g şi câte 2 comprimate pentru puiul de 500 g. Pentru păsările adulte se va administra câte 1 comprimat/kg greutate corporala timp de 2 zile consecutiv.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Pentru a asigura o administrare corecta a dozei terapeutice trebuie sa se determine greutatea corporala a animalului cat mai precis.

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne si organe: 28 zile.
Oua: 7 zile.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta:
Urmatoarele practici cresc riscul dezvoltarii rezistentei si in consecinta pot determina ineficienta terapiei antihelmintice:
Utilizarea repetata si prea frecventa a antihelminticelor din aceeasi clasa, pe o perioada extinsa de timp.
Sub-dozarea, care poate fi cauzata de o subestimare a greutatii corporale a animalului sau de o administrare incorecta a produsului.
Cazurile clinice suspecte de rezistenta la antihelmintice trebuie investigate folosind teste paraclinice, ex: testul de reducere a numarului total de oua. In situatia in care testele indica rezistenta fata de o anumita clasa de antihelmintice, trebuie recurs la un antihelmintic cu mod de actiune diferit prin schimbarea clasei.

Precautii speciale pentru utilizarea la animale:
Administrarea produsului are rezultate optime daca se respecta strict conditiile de igiena din adaposturile animalelor tratate.
Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale:
Persoanele care sunt sensibile la flubendazol trebuie sa evite contactul direct cu produsul.

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau de ouat:
Flubendazolului nu are efecte negative asupra functiei de reproducere, nu are actiune embriotoxica sau teratogena. Studiile asupra reproductiei, embriotoxicitatii, teratogenitatii efectuate la suine au fost negative. Totusi, la scroafe, se va administra cu precautie in prima luna de gestatie si in cursul lactatiei, avandu-se in vedere raportul risc-beneficiu stabilit de catre medicul veterinar.
Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune:
Nu se cunosc.

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), dupa caz:
La suine administrarea unei doze egale sau mai mari de 250 ppm de flubendazol in hrana determina aparitia unei diarei tranzitorii.
La pasari: supradozarea cu doze de 2 - 3 ori mai mari nu a produs efecte adverse.

Incompatibilitati:
Nu se va administra impreuna cu alte produse medicinale de uz veterinar.

 

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro