Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Spring Sale

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ASCACID 10% X 1L

Cod: V02

Detalii produs


Albendazol

Pachete care contin acest produs:
ASCACID 10% 1L PROMO 10+1 GRATIS

Descriere

DECLARAREA SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE
ASCACID 10% - 100ML.

COMPOZITIE
 -100 ml suspensie conţin:
Albendazol  (carbamat de metil-5N-propylthio-2-benzimidazol)            10 g.
Excipienti: monopropilenglicol,  carboximetilceluloză sodică, benzoat de sodiu, apă demineralizată.

INDICAŢII
Produsul este indicat la bovine în tratamentul nematodozelor gastrointestinale  şi pulmonare (Ostertagia spp., Nematodirus spp., Haemonchus spp., Trichostongylus spp., Cooperia spp., Dictyocaulus spp., Bunostomum spp., Oesophagostomum spp.) a  trematodozelor (Fasciola spp.) şi a cestodozelor (Moniesia spp.).

CONTRAINDICAŢII
Datorită efectului potenţial teratogen şi embriotoxic  nu se administrează în primele  45 zile de gestaţie.

REACŢII ADVERSE
Produsul este bine tolerat în dozele terapeutice. Dacă observaţi efecte severe sau alte efecte nemenţionate în acest prospect, anunţaţi de urgenţă medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ
Bovine.

POSOLOGIE  PENTRU FIECARE SPECIE, CĂILE ŞI MODUL DE ADMINISTRARE ASCACID 10% se administrează oral cu seringa sau cu un alt dispozitiv gradat pentru administrarea suspensiilor orale la animale, in doză unică de 10 mg albendazol /kg greutate corporala (10 ml Ascacid 10%/100 kg greutate corporala).
In caz de reinfestare tratamentul se repeta dupa 3 luni.
Pentru a asigura o administrare corecta a dozei terapeutice trebuie sa se determine greutatea corporala a animalului cat mai precis. In situatia in care se trateaza mai multe animale odata acestea trebuie grupate in functie de greutatea lor si doza adaptata corespunzator, pentru a evita sub- sau supradozarea.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
A se agita flaconului inainte de folosire.

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne şi organe: 28 zile.
Lapte: 3 zile.

PRECAUŢII DE DEPOZITARE
Produsul se păstrează la loc uscat, întunecos, sub 25°C, ferit de inghet.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Atenţionari speciale pentru fiecare specie ţintă:
Urmatoarele practici cresc riscul dezvoltarii rezistentei si in consecinta pot determina ineficienta terapiei antihelmintice:
Utilizarea repetata si prea frecventa a antihelminticelor din aceiasi clasa, pe o perioada extisa de timp.
Sub-dozarea, care poate fi cauzata de o subestimare a greutatii corporale a  animalului sau de o administrare incorecta a produsului.
Cazurile clinice suspecte de rezistenta la antihelmintice trebuie investigate folosind teste paraclinice, ex: testul de reducere a  numarului total de oua. In situatia in care testele indica rezistenta fata de o anumita clasa de antihelmintice, trebuie recurs la un antihelmintic cu mod de actiune diferit prin schimbarea clasei. Rezistenta la albendazol a fost raportata pe  Fasciola hepatica, Trichostrongylus spp, Haemonchus spp si Oesophagostomum spp. Prin urmare utilizarea acestui produs trebuie sustinuta de informatii epidemiologice locale (regionale, la nivel de ferma) despre susceptibilitatea Fasciola hepatica, Trichostrongylus spp, Haemonchus spp si Oesophagostomum spp si  insotita de recomandari despre modalitati de limitare a  selectiei de rezistenta la albendazol.

UTILIZAREA IN PERIOADA DE GESTATIE SI LACTATIE
Datorită efectului potenţial teratogen şi embriotoxic nu se administrează  în prima lună de gestaţie.
Interacţiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacţiune.
Nu se asociază cu cimetidină şi praziquantel care scad absorbţia albendazolului prin modificare Ph-ului în rumen. Supradozare  (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), după caz.
Depaşirea dozei de până la 20 ori nu determină reacţii adverse.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ.
Animalele tratate vor fi ţinute în spaţii izolate iar dejecţiile nu se vor utiliza la fertilizarea solului. Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse, trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

PREZENTARE
Flacoane de polietilenă de înaltă densitate de 100 ml.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 1

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro