Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ASCACID 2 5% 100ML

Cod: 1380

Detalii produs


Albendazol

Descriere

DECLARAREA SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE
ASCACID 2,5% 100ML. -
1 ml suspensie orala conţine:
Albendazol (carbamat de metil-5N-propylthio-2-benzimidazol)25 mg.
Excipienti: monopropilenglicol, carboximetilceluloza sodica, benzoat de sodiu, apa demineralizata.

INDICAŢII
Produsul este indicat la ovine in tratamentul nematodozelor gastrointestinale şi pulmonare (Oesophagostomum spp., Nematodirus spp., Haemonchus spp., Trichostongylus spp., Cooperia spp., Dictyocaulus spp.) a trematodozelor (Fasciola spp.) si a cestodozelor (Moniesia spp.)

CONTRAINDICAŢII
Datorită efectului potenţial teratogen şi embriotoxic nu se administrează în prima luna de gestaţie.

REACŢII ADVERSE
Produsul este bine tolerat în dozele terapeutice. Daca observati efecte severe sau alte efecte nementionate in acest prospect, anuntati de urgenta medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ
Ovine.

POSOLOGIE  PENTRU FIECARE SPECIE, CĂILE ŞI MODUL DE ADMINISTRARE ASCACID 2.5% se administrează oral cu seringa, sau cu un alt dispozitiv gradat pentru administrarea suspensiilor orale la animale, in doză unică de 7,5 mg albendazol /kg greutate corporala (15 ml Ascacid 2,5% pentru 50 kg greutate corporala). În caz de reinfestare, tratamentul se repetă după 3 luni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
A se agita flaconul înainte de administrare.

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne si organe: 7 zile la ovine si la caprine.
Lapte: 3 zile.

PRECAUŢII DE DEPOZITARE
Produsul se păstrează la loc uscat, întunecos, sub 25°C.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta:
Urmatoarele practici cresc riscul dezvoltarii rezistentei si in consecinta pot determina ineficienta terapiei antihelmintice:
Utilizarea repetata si prea frecventa a antihelminticelor din aceeasi clasa, pe o perioada extinsa de timp.
Sub-dozarea, care poate fi cauzata de o subestimare a greutatii corporale a animalului sau de o administrare incorecta a produsului.
Cazurile clinice suspecte de rezistenta la antihelmintice trebuie investigate folosind teste paraclinice, ex: testul de reducere a numarului total de oua. In situatia in care testele indica rezistenta fata de o anumita clasa de antihelmintice, trebuie recurs la un antihelmintic cu mod de actiune diferit prin schimbarea clasei.
Rezistenta la albendazol a fost raportata pe Fasciola hepatica, Trichostrongylus spp., Haemonchus spp. si Oesophagostomum spp. Prin urmare utilizarea acestui produs trebuie sustinuta de informatii epidemiologice locale (regionale, la nivel de ferma) despre susceptibilitatea Fasciola hepatica, Trichostrongylus spp., Haemonchus spp. si Oesophagostomum spp. si insotita de recomandari despre modalitati de limitare a selectiei de rezistenta la albendazol.

UTILIZARE IN PERIOADA DE GESTATIE, LACTATIE
Datorita efectului potential teratogen si embriotoxic nu se administreaza in prima luna de gestatie. Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune:
Nu se asociaza cu cimetidina si praziquantel care scad absortia albendazolului prin modificarea ph-ului in rumen.

SUPRADOZARE (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), dupa caz:
Depasirea dozei de pana la 20 ori nu determina reactii adverse.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ.
Animalele tratate vor fi tinute in spatii izolate iar dejectiile nu se vor utiliza la fertilizarea solului.
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse, trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

ALTE  INFORMAŢII
Flacon de polietilena de inalta densitate de 100 ml avand capac cu sigiliu.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro