Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Spring Sale

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

ASOCILIN 20GR

Cod: 1391

Detalii produs


COMPOZITIE 100 g unguent contine: streptomicina 2.0 g sub forma de sulfat de streptomicina, benzilpenicilina potasica 2.000.000 u.i.si excipienti: parafina solida, stearat de aluminu, parafina lichida.

Pachete care contin acest produs:
ASOCILIN 20 GR PROMO 10+1 GRATIS

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI 
ASOCILIN 20 GR


- Indicat in tratamentul unor afectiuni ale pielii (abcese, furuncule, fistule, plagi), cheratite, blefarite, conjunctivite, otite externe si mastite produse de coci si bacili Gram-pozitivi si Gram-negativi sensibili la streptomicina si benzilpenicilina.

COMPOZITIE
100 g unguent contine: streptomicina 2.0 g sub forma de sulfat de streptomicina, benzilpenicilina potasica 2.000.000 u.i.si excipienti: parafina solida, stearat de aluminu, parafina lichida.

INDICATII
Streptomicina este un antibiotic aminoglicozidic cu efect bactericid fata de bacili Gram-pozitivi (Corynebacterium sp.), bacili Gram-negativi (Escherichia Coli, Klebsiella), coci Gram-pozitivi (Staphylococcus sp., Streptococcus sp.). are efect bactericid de tip absolut, deoarece actioneza la nivelul ribozomilor impiedicand definitiv sinteza proteinelor bacteriene. Benzilpenicilina este un antibiotic beta-lactamic cu efect bactericid fata de majoritatea cocilor Gram-pozitivi (Staphylococcus sp., Streptococcus sp.) bacili Gram-pozitivi (Corynebacterium sp.), bacili Gram-negativi (Escherichia Coli) Are efect bactericid degenerativ deoarece impiedica formarea peretelui celular bacterian. Este activa numai pe celulele bacteriene aflate in faza de multiplicare activa. Prin intermediul celor doua antibiotice pe care le contine Asocilin este activ fata de coci si bacili Gram-pozitivi si Gram-negativi, implicati in infectii cutanate si oculare si in infectii ale glandei mamare.

CONTRAINDICATII
Nu se administreaza la animale cu hipersensibilitate cunoscuta la antibioticele din compozitia produsului.

REACTII ADVERSE
Nu se cunosc. Daca observati reactii adverse sau alte efecte nedorite adresati-va medicului veterinar.

SPECII TINTA
Bovine, caini, pisici.

ADMINISTRARE SI DOZAJ
Tratamentul afectiunilor pielii la bovine, caini si pisici: pe zona afectata, curatata si dezinfectata in prealabil se aplica un strat subtire si continuu de Asocilin de 1-3 ori/zi, in functie de gravitatea cazului, pana la vindecare. Tratamentul infectiilor oculare la bovine, caini si pisici: se introduce unguentul in sacul conjunctival de 1-3 ori/zi, in functie de gravitatea cazului, pana la vindecare. Tratamentul mastitelor la vaci: se introduce 1/4-1/2 din continutul tubului de unguent, cu ajutorul alonjei, prin canalul galactofor, in compartimentele afectate, care in prealabil au fost mulse si curatate cu o solutie dezinfectanta. Se maseaza ugerul si nu se mulge timp de 12-18 ore, dupa care se repeta tratamentul, folosindu-se la tubul cu unguent o noua alonja. Daca ameliorarea nu este evidenta, cantitatea dministrata in zilele urmatoare se dubleaza pana la disparitia simptomelor.Tratamentul se continua inca doua zile dupa remiterea simptomelor.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA
Pentru reusita tratamentului mastitelor la vaci trebuie procedat astfel: se izoleaza animalele bolnave de cele sanatoase si se iau masuri de igiena.
Se dezinfecteaza ugerul animalului bolnav si mainile mulgatorului inainte de muls. Se tine tubul in apa calda, 35º-40ºC, inainte de intrebuintare,pentru o mai usoara introducere a medicamentului.
Alonja care insoteste tubul de unguent se sterilizeaza prin fierbere.
Sferturile afectate se vor mulge obligatoriu dupa mulgerea sferturilor sanatoase, iar laptele se va colecta separat si nu se va utiliza in alimentatia omului sau hrana animalelor. Se adapteaza alonja din polietilena la tubul cu medicament. Prin manipulare usoara, pentru a evita ranirea mucoasei, se introduce alonja prin orificiul mamelonului si se preseaza tubul pana ce 1/6 din continutul acestuia este depus cat mai spre baza.  Se retrage alonja si se introduce intr-un vas cu dezinfectant dupa care se distruge. Se maseaza usor ugerul dupa introducerea medicamentului. In cazul mastitelor acute tratamentul se repeta la 12 ore, iar in cazul mastitelor cronice la 12-24 ore pana la vindecare. In cazuri grave se recomanda asocierea cu tratament cu sulfamide sau antibiotice pe cale generala.

PERIOADA DE ASTEPTARE
Carne-28 zile, lapte-7 zile de la ultima administrare.

CONTRAINDICATII SI PRECAUTII
Nu se administreaza la animale alergice la antibioticele din componenta medicamentului.

PRECAUTII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC.
A se pastra in ambalajul original.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Atentionari speciale: nu sunt.
Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, dupa caz:
Medicamentele nu trebuie aruncate impreuna cu deseurile menajere sau apele reziduale. Aceste masuri contribuie la protectia mediului.

PREZENTARE
-
tub cu 20 g unguent tip suspensie si alonja din polietilena.
Termen de valabilitate: 2 ani, pastrat in ambalaj original.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie rumegatoare
UM TUB

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro