Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Promotii DDD

Produse noi

Promotii Vet

Promotii Pet

Produse
Bine ai venit!

AGALAXIN FORTE 50DZ

Cod: AGF

Detalii produs


· Antigen specific: una din tulpinile D, M sau S izolate din teren de Mycoplasma agalactiae, cu titrul minim inainte de inactivare de 106 UFC/ml si inducand o crestere a anticorpilor aglutinanti de cel putin doua dilutii binare sau cel putin 40 unitati ELISA (kit A.F.S.S.A.) 0,75 ml

Descriere

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR
AGALAXIN FORTE 50DZ

Vaccinul se foloseste pentru imunizarea oilor si caprelor clinic sanatoase, contra agalaxiei contagioase a oilor si caprelor atat in efectivele indemne, cat si in cele in care boala evolueaza. Imunitatea se instaleaza dupa 14 zile de la prima vaccinare dar este deplina dupa 14-21 de zile de la vaccinarea de rapel. Durata imunitatii este de 6 luni de la data ultimei vaccinari. Intretinerea starii de imunitate a efectivelor se mentine prin revaccinari periodice din 6 in 6 luni.

COMPOZITIE:
Fiecare doza (1 ml) de vaccin Agalaxin contine:
·  Antigen specific: una din tulpinile D, M sau S izolate din teren de Mycoplasma agalactiae, cu titrul minim inainte de inactivare de 106 UFC/ml si inducand o crestere a anticorpilor aglutinanti de cel putin doua dilutii binare sau cel putin 40 unitati ELISA (kit A.F.S.S.A.) 0,75 ml
·   Adjuvant: gel de hidroxid de aluminiu, pH 7-7,5 0,25 ml
·   Excipienti (formaldehida, rosu fenol) 0,1%

CONTRAINDICATII:
Nu se vaccineaza animalele aflate in stare de gestatie avansata (doua saptamani inainte de fatare).
Nu se vaccineaza animalele cu stare proasta de intretinere, suferinde de boli nutritional-metabolice sau cele parazitate intrucat imunizarea poate fi necorespunzatoare.

REACTII ADVERSE:
Vaccinul nu produce reactii generale postvaccinale.
Dupa administrare pot aparea reactii locale (sub forma unui nodul care reprezinta depozitul de vaccin) de intensitate redusa si tranzitorii.
Uneori, atunci cand vaccinul se administreaza in perioada de lactatie se poate inregistra o scadere a productiei de lapte, care revine la normal in 2-3 zile.
In cazuri rare, la unele animalele, pot aparea reactii alergice care pot fi tratate cu medicatie antihistaminica (Dexametarom, Alergotrat 3%).

SPECII TINTA :
Ovine si caprine.

DOZE, MOD SI CALE DE ADMINISTRARE:
Doza vaccinala este de 1 ml/animal, indiferent de talia animalului.
Se administreaza subcutanat, la baza cozii sau la pliul iei.
Prima vaccinare se efectueaza in a doua parte a gestatiei (incepand cu luna a 3-a) iar rapelul la 14-21 de zile, fara a depasi luna a 4-a de gestatie.
In caz de necesitate vaccinarea se poate face dupa aceeasi formula si in perioada de lactatie, cand este posibila scaderea productiei de lapte, care revine la normal in 2-3 zile.

RECOMANDARI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTA:
Se recomanda scoaterea flacoanelor cu vaccin de la frigider cu 2-3 ore inainte de inceperea vaccinarii pentru ca produsul sa ajunga la temperatura de 15-250C.
Flaconul cu vaccin se agita bine inainte de intrebuintare si pe tot parcursul vaccinarii pentru a evita sedimentarea adjuvantului.
Se vor folosi seringi si/sau ace de unica folosinta.
Vaccinul nu se amesteca in acelasi recipient cu alte produse medicinale.
In vederea vaccinarii, animalele gestante se vor contentiona cu atentie.

TIMP DE ASTEPTARE:
Pentru carne 0 zile; pentru lapte 0 zile.

ATENTIONARI SPECIALE:
Se vor respecta normele generale de conduita privind manipularea produselor biologice veterinare.
In cazul unei injectari accidentale cu acest produs solicitati sfatul medicului si prezentati-i prospectul produsului sau eticheta chiar daca a fost injectata o cantitate redusa de produs.
Personalul operator cu sensibilitate cunoscuta la unul din ingredientele produsului trebuie sa evite contactul cu acesta.
Nu sunt informatii asupra sigurantei si eficacitatii prin folosirea concomitenta a acestui vaccin cu alt produs biologic. Recomandam sa nu se administreze alt produs biologic cu mai putin de 14 zile inainte sau dupa vaccinarea cu Agalaxin.
La doze duble nu apar semne clinice.

ALTE INFORMATI :
Vaccinul Agalaxin se prezinta ca un lichid de culoare roz cu un depozit roz usor omogenizabil. Vaccinul este repartizat in flacoane de sticla sau material plastic cu 20, 50 si 100 ml, respectiv 20, 50, 100 de doze vaccinale.
Pentru orice informatii referitoare la acest produs biologic veterinar va rugam sa contactati reprezentantul local al detinatorului autorizatiei de comercializare.

Specificatii Tehnice

Greutate (Kg) 0
Specie rumegatoare
UM Buc

Produse recomandate

BULETIN INFORMATIV TRIMESTRUL II 2018

Bazalegala: HG 878/2005 – Privind accesul publicului la informatia privind mediul Operatorul economic S.CBIOTUR EXIM SRL, cu sediul in localitatea Turnu Magurele, Str. G-ral Praporgescu nr.48, titular al domeniului de activitate cod CAEN 4675 Comert cu ridicata al produselor chimice ; CAEN 4941 Transporturi rutiere de marfuri, desfasurat la punctul de lucru din comuna Nanov, Str. Sos. Alexandria - TurnuMagurele, km 5, Jud.Teleorman,reglementat prin Autorizatia de Mediu nr.61/13.04.2012, pune la dispozitia publicului, urmatoarele informatii privind mediul:

- in trimestrul II 2018, nu s-au produs fenomene de poluare accidentala sau accidente iminente cu impact negativ asupra calitatii factorilor de mediu;

- cerintele si conditiile specifice stabilite in Autorizatia de Mediu privind monitorizarea gestiunii deseurilor sunt respectate in conformitate cu prevederile:

- Legii 211/2011 privind gestiunea deseurilor

- HG 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile inclusive deseurile periculoase.

Detalii contact

Telefon: 0247 316 054
Fax: 0247 316 054
Email: office@biotur.ro

Categorii de produse
designed by headstart.ro