Protofil

Grupa:  apicole
Producator:  Institutul De Cercetare-Dezvoltare Pentru Apicultura
DCI:  uleiuri volatile
Indicatii:  Produsul medicinal veterinar Protofil se foloseste în tratamentul nosemozei, parazitara produsa de protozoarul Nosema sp. la albinele melifere, pentru stimularea dezvoltarii familiilor de albine, precum si în stari de intoxicatii cronice ale acestora.
Descriere:  

Protofil, solutie orala pentru albine melifere

100 g solutie orala contin:
Principii active:
Uleiuri volatile............................... 0,18 g
Provenite din plantele:
- Herba Taraxaci (planta uscata de papadie) 10 g;
- Herba Thymi (planta uscata de cimbru de cultura) 5g;
Flores Millefolii (flori uscate de coada soricelului) 3g;
Herba Basilici (planta uscata de busuioc) 2g.
Excipienti: Complex vitaminic B, alcool etilic farmaceutic de 96°, apa purificata.
FORMA FARMACEUTICA:
Solutie orala.
DIMENSIUNEA AMBALAJULUI:
500 ml 1000 ml.

SPECII ŢINTA
Albine melifere
INDICATII:

Produsul medicinal veterinar Protofil se foloseste in tratamentul nosemozei, parazitara produsa de protozoarul Nosema sp. la albinele melifere, pentru stimularea dezvoltarii familiilor de albine, precum si in stari de intoxicatii cronice ale acestora.
MOD SI CALE DE ADMINISTRARE:
Protofil se administreaza in sirop de zahar sau miere in cantitate de 20 ml produs la 1 litru de sirop, repetat de 3-4 ori câte 250-500 ml sirop medicamentat / familia de albine, si/sau in paste energoproteice pentru hrana albinelor in cantitate de 40 ml produs la 1 kg pasta, pâna se asigura 50-80 ml Protofil / familia de albine / sezon (primavara si toamna) in functie de marimea familiei de albine si de starea acesteia, pentru o eficacitate sporita.

Protofil se administreaza imediat dupa incorporarea in sirop si/sau paste de
zahar.
Se poate administra toamna in siropul de zahar sau miere pentru stimulare sau completarea rezervelor de hrana si primavara in paste energoproteice si sirop.
Protofil se administreaza familiilor de albine si in special celor afectate de nosemoza, de intoxicatii cronice, slabite de intemperii si roiurilor, pentru stimularea dezvoltarii de populatii de albine cât mai numeroase.

Administrarea produsului medicinal veterinar Protofil in sirop de zahar sau miere se face odata la toate familiile de albine din stupina, inclusiv la roi, altfel, tratând numai o parte din efectiv se poate declansa furtisagul, fenomen specific albinelor prin care isi fura mierea .
Când administrarea produsului se face in sirop de zahar sau miere se recomanda introducerea in stup spre seara, pentru a da posibilitatea albinelor sa-l consume pâna dimineata, pentru evitarea declansarii furtisagului intre familiile de albine.
Eficacitatea tratamentului in combaterea nosemozei depinde de mai multi factori: intretinerea albinelor in conditii optime de crestere, alimentare si igiena.
TIMP DE ASTEPTARE:

Zero zile.
Nu se utilizeaza in timpul culesurilor de productie.


Specie:  albine